ד"ר מרק טרכטנברוט, ראש המחלקה למדעי המחשב, בין הזוכים בפרס היוקרתי ACM Software System Award

דר' <a class=staff_id102 href=מרק טרכטנבורט" hspace="15" width="150" align="left" vspace="5" מרק="" ר="" src="/.upload/imported_files/old_copy/image/news/tracten1(1).jpg" />
ד"ר מרק טרכטנברוט, ראש המחלקה למדעי המחשב ב-H.I.T. המכון הטכנולוגי חולון, וצוות של חברת AdCad Ltd שבו השתתף, זכו לאחרונה בפרס ACM Software System Award לשנת 2007. הפרס מוענק למוסד או לאנשים פרטיים כהוקרה על פיתוח כלי תוכנה בעלי השפעה ארוכת טווח, הבאה לידי ביטוי בתרומתם הרעיונית ו/או בקבלתם המסחרית. הפרס יוענק בטקס השנתי של ה-ACM, שייערך ב-21 ביוני 2008, בסן פרנסיסקו, קליפורניה.

Statemate הינו כלי הנדסת תוכנה המאפשר למפתחים לאפיין פונקציות והתנהגות של מערכת באופן פורמלי ומדויק, באמצעות מפרטים גרפיים חזותיים. שפת המפרטים, הידועים בשם Statecharts, פותחה לראשונה על ידי פרופ' דוד הראל ממכון ויצמן למדע, ועם השנים הפכה לחלק מהסטנדרד בתחום הפיתוח של מערכות מורכבות. חדשנותו של  Statemate היא קודם כל בכך שהכלי תומך בסימולציה ואנאליזה של מודל המערכת. שיטה זו מאפשרת גילוי ותיקון מוקדם של שגיאות תכנון יקרות, ובכך מובילה ליצירת מוצרי תכנה בעלי רמת אמינות גבוהה. כלי ה-Statemate תרם במיוחד בהתמודדות יעילה עם אתגרים רבים הקיימים בתחום פיתוח מערכות זמן אמת משובצות מחשב, מערכות בקרה ותקשורת, ומערכות אינטראקטיביות שונות.

עם צוות הפיתוח של ה-Statemate נמנים, מלבד ד"ר טרכטנברוט, פרופ' דוד הראל ממכון ויצמן למדע, פרופ' אמיר פנואלי ממכון Courant למדעים מתמטיים של אוניברסיטת ניו יורק, חגי לחובר, מייסד ומנהל AdCad, מיכל פוליטי, מנהלת פרויקטים ומהנדסת מערכות בכירה בקבוצת אלישרא של תדיראן מערכות אלקטרוניות, ד"ר אמנון נעמד, מוביל תחום הנדסת המערכות והחידושים ב-Symmetrix Engineering, חברה מובילה בתחום טכנולוגיות תשתית מידע במסצ'וסטס, ריבי שרמן, יו"ר ומנכ"ל נגבטק בע"מ, חברה לציוד מוליכים למחצה, ואהרון טראורינג, מנכ"ל ומייסד חברת Zoteca מניו יורק.

ד"ר מרק טרכטנברוט עומד בראש המחלקה למדעי המחשב של H.I.T. המכון הטכנולוגי חולון, ומשמש גם כמרצה באוניברסיטה הפתוחה. לד"ר טרכטנברוט תואר MSc במדעי המחשב מאוניברסיטת נובוסיבירסק ברוסיה, ותואר PhD במדעי המחשב מהמכון לקיברנטיקה בקייב, אוקראינה.