גם נשים יכולות

רק כ-20% מהסטודנטים בפקולטות השונות להנדסה, במוסדות האקדמיים בישראל, הן נשים. לנוכח הנתונים אומר פרופ' גדעון לנגהולץ, לשעבר נשיא H.I.T. המכון הטכנולוגי חולון: "שיעורן הנמוך של סטודנטיות הלומדות הנדסה ומקצועות טכנולוגיים הוא שהיווה עבורנו תמריץ ליזום תוכניות להגברת המודעות ללימודים טכנולוגיים בקרב תלמידות תיכון מצטיינות. אנחנו מבקשים להעביר מסר לנשים צעירות שהאתגר בהחלט אפשרי וכי עיסוק במקצועות אלו אינו בא על חשבון המשפחה ותורם לרווחה הכלכלית שלה".

ב-16 במארס נפתח ב-H.I.T. המכון הטכנולוגי חולון הפרויקט "נשים לטכנולוגיה" (Women to H.I.Tech), המציע לתלמידות תיכון קורס הכנה למבחני הסמכה בניהול רשתות תקשורת CCNET, בשיתוף ובהדרכת חברת ההיי-טק הבינלאומית CISCO, וסדנאות להעצמה אישית נשית. במסגרת הפרויקט ירכשו התלמידות גם ידע נרחב בנושאים טכנולוגיים מגוונים, ידע שיאפשר להן להשתלב ביחידות טכנולוגיות בצה"ל ובשוק העבודה בשלב מאוחר יותר.

בפרויקט משתתפות סטודנטיות מהמכון וכ-20 תלמידות כיתות י' מבתי ספר תיכוניים בבת-ים ובחולון, כולן בעלות הישגים לימודיים גבוהים. הפרויקט מתקיים במעבדות המחשבים והתקשורת של .H.I.T המכון הטכנולוגי חולון.

עוד פרויקט שמפעיל המכון, המיועד לעודד נשים להשתלב במקצועות הנדסיים וטכנולוגיים, הוא Lady Tech, שמטרתו לצייד נשים בכישורים בתחום היזמות העסקית, הכנת תוכניות עסקיות ובניית מוצרים ושירותים משלב הרעיון ועד המוצר הסופי. במסגרת הפרויקט נערכים מפגשים בין תלמידות תיכון לנשות עסקים מובילות והתלמידות משתתפות בסדנאות להעצמה אישית ובסיורים בתעשיות הטכנולוגיה העילית.

בפרויקט זה משתתפות 10 תלמידות תיכון בעלות הישגים גבוהים מכיתות ט' ו-י' מבתי ספר תיכוניים בבת-ים ובחולון. את התלמידות חונכות סטודנטיות מהמכון ומלוות אותן לאורך הפרויקט. את פרויקט Lady Tech מנחה גב' חלי עולמי, מרצה בפקולטה לניהול טכנולוגיה במכון ויועצת בתחומי יזמות, פיתוח עסקי ותקשורת שיווקית.

הפרויקטים לקידום נשים ב-H.I.T. המכון הטכנולוגי חולון הוקמו לפני כשלוש שנים בשיתוף החברות אינטל, מוטורולה, מיקרוסופט, התעשייה האווירית וצ'ק פוינט, בליווי הרשות לקידום מעמד האישה במשרד ראש הממשלה ובתמיכת משרד המדע.