"בית"

במדיטק בחולון תיפתח ב-16 באפריל סדנה ותערוכת כרזות בינלאומית פרי סדנה שערך יאשה רוזוב, מרצה בפקולטה לעיצוב ב-.H.I.T המכון הטכנולוגי חולון, עם סטודנטים מהמחלקה לעיצוב תקשורת חזותית במכון וסטודנטים טורקים מאוניברסיטת סולימן דמירל, איספרטה. התערוכה תישאר פתוחה עד 1 במאי.
אוצרים: יאשה רוזוב, פדי מרגי ועלי ביראכטרהולו (טורקיה).

הכרזות שיוצגו בתערוכה מתמודדות עם פרשנות יחידנית למושג "בית", מושג אוניברסלי בעל שורשים עמוקים. הבית הלאומי והבית הגשמי שבו גדלנו ובו חונכנו מותיר בנו חותם זמן רב אחרי שעזבנו אותו. אנו סמוכים על ערכיו וניזונים מהם, איננו יכולים לזנוח את תחושותינו כלפיו, גם כשאנו תרים אחרי בית חדש.

זוהי התערוכה השנייה בסדרה של תערוכות בנושא "בית". הראשונה נערכה בשגרירות צ'כיה בספטמבר 2007, והשתתפו בה סטודנטים מהאקדמיה לאמנות ועיצוב בבראטיסלאבה, סלובקיה, מהפקולטה לאמנות ועיצוב באוניברסיטת י.א. פורקינייה באוסטי-נד-לבם, צ'כיה, מאוניברסיטת בוהמיה המערבית, פילזן, ומהאקדמיה לעיצוב ויצ"ו בחיפה.

באתר התערוכה ניתן למצוא פרטים נוספים על הפרויקט ולראות את הכרזות המשתתפות בתערוכה.