ביומימקרי: ללמוד לחדש מן הטבע

ב-27 במאי יתקיים במכון הטכנולוגי חולון כנס אקדמי ראשון מסוגו בישראל – כנס היסוד הארצי "ביומימיקרי: ללמוד לחדש מן הטבע". הכנס, שהוא יוזמה של התוכנית לתואר שני בעיצוב משולב בראשותו של ד"ר דרור ק' לוי, הוא פרי שיתוף פעולה בין HIT וארגון הביומימיקרי הישראלי, ומטרתו לכונן מסד של עיון ומחקר בשדה זה.

תחום הביומימיקרי (Biomimicry), או תכנון בהשראת מערכות מן הטבע, הוא תחום עכשווי ומתפתח בעולם כולו, המבקש למצוא פתרונות אפקטיביים ובני קיימא לבעיות עיצוב ובעיות טכנולוגיות על ידי חיקוי של צורות, תהליכים ומערכות אקולוגיות בטבע. הביומימיקרי הוא מקום שבו מתקיים שיח ער ופורה בין מדע/טכנולוגיה/עיצוב. הוא מהווה כלי בהתמודדות עם האתגרים העומדים בפני המערכות המורכבות של עולמנו כיום.

בכנס היסוד הזה ננסה לבחון בתחומים שונים איך יכול חיקוי הטבע ללמד אותנו באופן שיטתי חדשנות סביבתית וחשיבה המצאתית. יישאו בו את דבריהם מיטב המרצים מן המוסדות להשכלה גבוהה בארץ, ביניהם הטכניון, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה העברית, HITמכון טכנולוגי חולון, מכללת אורנים, בצלאל ושנקר. כנס היסוד נועד, בין השאר, להכין את הקרקע לארגון הכנס הישראלי הבינלאומי הראשון לביומימיקרי, שבו ישתתפו מדענים, מעצבים ואמנים מהארץ ומחו"ל.

מאחר ומס' המקומות מוגבל, יש להירשם מבעוד מועד לכנס.

לצפייה בתמונה מוגדלת לחץ על התמונה
ביומימקרי ביומימקרי ביומימקרי

הכנס יתקיים ביום שני 27.5.2013
מכון טכנולוגי חולון
HIT ,בניין 8, אולם 400

תוכנית האירוע

התכנסות

דברי ברכה- פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא HIT מכון טכנולוגי חולון
דברי פתיחה- ד"ר דרור ק' לוי, ראש התוכנית לתואר שני בעיצוב משולב, HIT

9:50-10:10
מבוא לביומימקרי- ד"ר דפנה לנגפורד, יו"ר ארגון הביומימקרי הישראלי

10:15- 11:30
הנדסה מכאנית ביומימטית- יו"ר ד"ר שרה גרינברג
  • חישה דינאמית בעטלפים כמודל לחיקוי אנטנות ד"ר יוסי יובל, ד"ר אריאן בונמן, ד"ר אלכס ליברזון, ד"ר גבור קושה, מר ערן עמיחי וגב' אורלי קוניצקי רמיחנוב
  • אינטראקציה בין בעלי חיים וטורבולנציה: תנועה וניווט ד"ר רועי גורקה
  • שיפור תנועת כלי רכב בלתי מאויישים קטנים בהשראת קופצנותה של הנתוזית ד"ר גל ריבק ופרופ' דניאל ויס
  • אלגוריתם בהשראת הטבע ד"ר יואל טנא

11:30-11:45
הפסקה

11:45-12:00
תהליך הפיתוח הביומימטי: אתגרים והזדמנויות גב' יעל הלפמן- כהן, מנכ"לית ארגון הביומימקרי הישראלי
12:00-13:00
ארכיטקטורה וסביבה ביומימטיים- יו"ר דרור ק' לוי
  • תהליכי בנייה והתנהגויות בנייה של בני אדם וחרקים חברתיים: נקודות דמיון ושוני גב' לולה בן -אלון, פרופ' רפאל זקס וד"ר יעקב יאשה גרובמן
  • עכובית הגלגל- התקיימות ותנועה במרחב אמנית ואדריכלית נוף רלי דה פריס
  • אדריכלות בהשראת הטבע אדריכל מוטי בודק

13:00-14:00
הפסקת צהריים

14:00-14:20
פיתוח תהליכי חשיבה ביומימטיים- ד"ר שרה גרינברג, הפקולטה למדעים, HIT

14:20-15:20
הנדסת חומרים ביומימטית- יו"ר ד"ר סייפן- ג'וליה בורגיני
  • הבסיס הביולוגי של הננוטכנולוגיה- ד"ר עמוס בר-דע
  • למכור (אנטי) קרח לאסקימוסים- ד"ר אנה דותן ופרופ' חנה דודיוק
  • קורי עכביש במעבדה: ביומימקרי יישומי- ד"ר שמוליק יטאח

15:20-15:35
הפסקה

15:35-16:30
ביומימקרי: דור העתיד- יו"ר גב' יעל הלפמן כהן
  • חינוך בלתי פורמאלי בספארי: יש למה לחקות גב' מיכל טופז
  • ביומימקרי כמנוף לקידום חינוך לקיימות ד"ר מוקי גרוס וד"ר רוני לב
  • ביומימקרי ככלי לקידום חדשנות בקרב תלמידים גב' לימור יצחק

16:30-17:00
דיון מסכם

מאחר ומס' המקומות מוגבל, יש להרשם מבעוד מועד לכנס.

תוכנית האירוע בקובץ PDF