"תכנית הזנק לאקדמיה": שיתוף פעולה ייחודי של HIT

המכון פועל לשילוב נערים ונערות מהפריפריה החברתית וממצב סוציו אקונומי מוחלש באקדמיה ובחברה. שיתוף הפעולה עם עמותת "הזנק לעתיד" מתקיים זו השנה השלישית תחת "תכנית הזנק לעתיד".

הרצאה וסדנת Story Telling

אחד הערכים המרכזיים של HIT מכון טכנולוגי חולון הוא הקהילה. המכון רואה עצמו כמוביל חברתי, על כן פועל המכון בדרכים רבות לחיזוק הקהילה והחברה בישראל. אחת הדרכים בה פועל המכון היא "תכנית הזנק לאקדמיה" מדובר בשיתוף פעולה ייחודי וחדש יחסית (כ-3 שנים) עם עמותת "הזנק-לעתיד". מטרת שיתוף הפעולה הוא חיזוק בני נוער מאוכלוסיות מוחלשות-דמוגרפית וכלכלית, אשר הנתונים על שילובם באקדמיה נמוכים, ויצירת אופק חדש עבורם.

אחוז בני נוער מהפריפריה המשתלב בלימודים אקדמיים נמוך בהשוואה לאחוז המקביל בקרב תלמידים ממרכז הארץ. כל שכן כשמדובר בחוגים יוקרתיים באוניברסיטאות ובמכללות המבוקשות. ישנן מספר סיבות לכך שהעיקריות בהן: נתוני בגרות ופסיכומטרי נמוכים, חשיפה מצומצמת לאקדמיה, נגישות נמוכה להשכלה איכותית, חוסר במוטיבציה להגיע לאקדמיה, העדר מודלים לחיקוי וקשיים כלכליים במימון לימודים גבוהים.

"הזנק-לאקדמיה" ב - HIT פועלת להובלת תלמידים מהפריפריה החברתית, מבית הספר אורט מלטון בבת ים ומכפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי ללימודים אקדמיים בתחום עיצוב האומנויות תוך בניית אופק תעסוקתי במגמת הלימוד כבר בתקופת התיכון. התוכנית מציעה להם למידה משמעותית מכוונת מקצוע בתיכון ובאקדמיה, השגת תעודת בגרות מלאה ואיכותית, קרדיטציה באקדמיה לקראת לימודים גבוהים ובניית מוטיבציה להשתלבות באקדמיה ובעולם העבודה במקצוע הנלמד.

סדנת עץ סדנת הדפס משי

כיצד התכנית פועלת: כיתת עיצוב האמנויות בבית הספר משולבת בפקולטה לעיצוב במכון הטכנולוגי, שהעמיד לרשותה סדנאות מתקדמות ומרצים מהשורה הראשונה. פרופ' דנה אריאלי ומר איליה לוי הנם שותפים פעילים וחשובים בבניית תכנית תלת שנתית בשיתוף כל הגורמים המעורבים : הזנק לעתיד, בית הספר אורט מלטון, עתיד יוענה ז'בוטינסקי ובאישור הממונה במשרד החינוך על מקצועות אמנויות העיצוב.

התכנית מלווה את התלמידים מכיתה י' עד יב' וחושפת את התלמידים לסדנאות אומנות ייחודיות להתנסות בטכניקות וחומרים, הרצאות תיאורטיות, ביקורים בתערוכות ומפגשים עם סטודנטים של המכון. בסיום הלימודים תלמידים שעמדו בכל המטלות הנדרשות, מרוויחים 2 יחידות קרדיטציה מהמכון. התכנית משולבת בתכנית הלימודים ל- 5 יח"ל לבגרות ועונה על החזון של למידה משמעותית

התכנית, מובילה ומבוקשת במיוחד, החלה לפעול בהצלחה רבה בתשע"ח והגיעה להישגים מרשימים כבר בתום שנת פעילות ראשונה : נרשמה עלייה בביקוש של תלמידים להצטרף למגמה, חל שיפור בהישגי התלמידים המשתתפים בתכנית, ניכרת עלייה במוטיבציה של בני נוער להגיע להישגים לימודיים ואישיים.

פורסם: 2.1.20