המחזור החמישי של "שגרירים ירוקים" הסתיים בטקס הענקת תעודות

המחזור החמישי של קורס "הכשרת שגרירים ירוקים בקהילה" הסתיים בטקס חלוקת תעודות למשתתפים במעמד: נשיא המכון, מנכ"ל המכון, ממלא מקום ראש העיר, הרב הראשי של חולון, דקאנית הסטודנטים, ראש המחלקה ללימודים רב תחומיים, יו"ר מוסדות חב"ד ומכובדים נוספים. בפעילות השנה, סטודנטים מכל הפקולטות במכון פעלו לראשונה בחברה החרדית. בקורס הסטודנטים לומדים ומעבירים תכנים בנושאי אקולוגיה וסביבה לתלמידים בגילאי יסודי. האירוע הדגיש את העשייה הסביבתית והחברתית הנעשית במכון.

קורס "הכשרת שגרירים ירוקים בקהילה" הסתיים בחלוקת תעודות למשתתפים. הקורס פועל בשיתוף עם המחלקה ללימודים רב תחומיים ודקנאט הסטודנטים ובמימון ות"ת / מל"ג והנו קורס בחירה מולטי – דיסציפלינארי המשלב עשייה חברתית בקהילה. במחזור הנוכחי השתתפו 45 סטודנטים וסטודנטיות מהפקולטות השונות מהמכון וכ- 190 תלמידים ותלמידות מבתי הספר "בנות מנחם" ו"בני מנחם" בחולון.

הקורס מתכתב באופן מלא עם תכנית "תקווה ישראלית" של בית הנשיא ובכל מחזור מתקיים בבית ספר אחר מהשבטים בחברה הישראלית: ממלכתי חילוני, ממלכתי דתי, ממלכתי ערבי (פעמיים) והשנה לראשונה התקיים בבית ספר ממלכתי חרדי (של חב"ד). הקורס התנהל בקבוצות מעורבות והפעילות בבתי הספר בהפרדה מגדרית תוך התחשבות בצרכי הקהילה.

השנה במסגרת הקורס נחשפו 45 סטודנטים מהמכון לחברה החרדית באמצעות תלמידי שכבות ב'-ח' מבתי הספר "בני מנחם" ו"בנות מנחם" בחולון, וזאת כחלק ממגמה כללית במכון לקירוב כל קצוות הקהילה. הקורס הגדיל משמעותית את המודעות והנגיש את הידע בנושאי אקולוגיה וסביבה לסטודנטים ולתלמידים המשתתפים. הפיקוח האקדמי של הקורס נעשה ע"י ד"ר חן פרימן: מרצה בפקולטה להנדסה, העוסק בתחום האנרגיה החלופית והתייעלות אנרגטית, חבר במרכז המצוינות לאנרגיה חלופית ורשת חכמה הפועל במכון.

כאמור, הקורס פועל בשני מישורים: האקדמי אקולוגי, המכשיר סטודנטים מהפקולטות השונות בתחומי הידע המועברים בקורס: אנרגיה, זיהום אוויר, התייעלות אנרגטית, זיהום מים, זיהום קרקע, פסולת ומחזור, אנרגיה מתחדשת, אקולוגיה וקיימות. במישור הנוסף - האקדמי קהילתי, בנושאי מבנה החברה הישראלית אשר מקנה כלים בכשירות תרבותית. הועברו התכנים ע"י גב' יפעה בנר, ממונה תכנית "תקווה ישראלית" במכון. מדי סמסטר, הקורס פועל בבית ספר של שבט אחר מהחברה הישראלית ובכך, הסטודנטים זוכים גם למפגש בלתי אמצעי והיכרות עם שבטים אלו.

פרופ' אדוארד יעקובוב נשיא HIT אמר למשתתפים כי המשימה של שמירת הטבע היא משימה של כל אדם ואדם והדגיש "הדבר הכי חשוב זה הטבע. "אני מאוד שמח לפגוש אתכם, אתם דור העתיד של שמירת הטבע והסביבה. מר זוהר נוימרק ממלא מקום ראש עריית חולון החמיא למכון על העשייה הקהילתית והחשיפה לאקדמיה. הרב הראשי לחולון, הרב יוחנן גור ארי אמר שהעשייה הסביבתית ושיתוף הפעולה ריגשה אותו עד מאוד. מנכ"ל המכון מר שמואל גולדברג אמר לתלמידים כי הם העתיד והציפיה מהם להיות שגרירים ירוקים למען איכות הסביבה והחיים המשותפים. יו"ר מוסדות חב"ד חולון הרב דוד גור ארי ציין שרב המשותף על המפריד.

דקאנית הסטודנטים ד"ר יוליה עינב עלתה לבמה יחד עם אוריאן כהן, סטודנטית שנה ב' מדעי המחשב. ד"ר עינב אמרה כי הקורס שגרירים ירוקים הוצג בכמה פלטפורמות אקדמיות, בארץ ובעולם ואף הוגדר על ידי ות"ת כקורס משמעותי ופורץ דרך. זה מרגש לראות שהסטודנטים שלנו בוחרים במיוחד בקורסים משלבי עשייה חברתית ומשקיעים את הזמן והמאמצים שלהם לטובת הקהילה." והגברת כהן כנציגת הסטודנטים הודתה על האפשרות לעסוק בעשייה חברתית ובנוסף אמרה לתלמידים כי הם נכנסו לליבה. נציג התלמידים מבה"ס בני מנחם הדגיש את החיבור והלימוד שנעשה בקורס ע"י הסיכום " ה' ברא עולם מושלם אנחנו צריכים לשמור עליו".

לאחר פעילות קצרה ואחרונה של הסטודנטים והתלמידים חולקו התעודות למשתתפים. ד"ר חן פרימן וגב' יפעה בנר מרצי הקורס אמרו: "אנו רואים בפערים הקיימים בתחום איכות הסביבה בעיה חברתית, חוצת – מגזרים הנובעת מחוסר מודעות וממחסור בכלים ובידע סביבתי. הקורס נותן מענה בתוך מגוון רב של אוכלוסיות, בהתאמה רב תרבותית ומבלי לכפות תכנים ואמונות, ונעשה בניסיון להתאים את המענים לקהל היעד תוך שימוש בכשירות תרבותית והתאמה חברתית.

פורסם: 29/01/2020