פרופסור אדוארד יעקובוב מונה לנשיא HIT מכון טכנולוגי חולון

נשיא המכון - אדוארד יעקובובפרופסור אדוארד יעקובוב מונה לנשיא HIT מכון טכנולוגי חולון . פרופ' אדוארד יעקובוב, בן 62, תושב חולון נשוי ואב לשתיים, עלה מברה"מ בשנת 1990. לאחר שסיים לימודי דוקטורט בהצטיינות יתרה, קיבל תואר פרופסור במתמטיקה כבר בגיל 30 והגיע למכון הטכנולוגי חולון בשנת 1994. פרופ' יעקובוב מילא תפקידי ניהול אקדמיים רבים לרבות ראש מחלקה, סגן דקאן, דקאן, וסגן נשיא תוך בניה מחדש ושיפור המערכות הארגוניות. פרופ' יעקובוב הקים את הפקולטה למדעים במכון ושימש  בה כדקאן, במסגרת זו ייסד גם את המחלקה למתמטיקה שימושית.

קראו גם:

בין הפעילויות המחקריות של פרופ' יעקובוב : שני ספרי מחקר במתמטיקה יישומית בהוצאת Springer, ארבעה ספרי לימוד לאוניברסיטאות וכ- 100 פרסומים בכתבי עת בינלאומיים. במסגרת תפקידיו האקדמיים היה עמית מחקר בכיר בטכניון וזכה כמרצה מצטיין בהוראת המתמטיקה באוניברסיטת תל אביב. בנוסף זכה בפרסים ובמענקי מחקר ממשרד המדע, הקרן הלאומית למדע, תכנית גלעדי, מאגרה ועוד.

בנוסף פרופ' יעקובוב יזם, הקים, הוביל, וניהל מספר תכניות לימודים  בשת"פ  עם התעשייה  ומוסדות אקדמיים בארץ ובחו"ל, מוזמן ופעיל בארגון כנסים בינלאומיים וחבר בוועדות עריכה של כתב עת מדעי. לפרופ' יעקובוב ניסיון עבודה רב עם ארגונים תעשייתיים ובתי חולים, שת"פ עם מכוני מחקר ואוניברסיטאות בארץ ובחו"ל, ניסיון בעבודה עם המל"ג והות"ת בבניית תכניות לימוד ואישורן, חבר בארגונים  IMU, AMS, EMU ובאגודת סופרי ישראל.

פרופ' אדוארד יעקובוב נשיא HIT : "במשך 20 שנות עבודתי במכון צמחתי ממרצה מן החוץ לפרופ' מן המניין וביצעתי תפקידי ניהול שונים. זכיתי במהלך החודשים האחרונים להיחשף לעוצמתו הרבה ולפוטנציאל הגדול במיוחד הטמון במכון המיוחד שלנו, מכון שהישגיו הגבוהים הם בעיקר בזכות חברי הסגל האקדמי והמנהלי.

החזון שלי כנשיא להמשיך ולהוביל את המכון להיות מוסד דינאמי, איכותי וייחודי ברמה אוניברסיטאית, לחזק את הקשר לתעשיות עתירות הידע והטכנולוגיה, תוך הקשבה לדרישות המשק בהכשרת כוח אדם מיומן ולהוות גורם משמעותי בישראל בכלל ובחולון בפרט.  יעד  נוסף שנציב לעצמנו ברמה הלאומית - צמצום פערי ההשכלה הגבוהה הקיימים בארץ. נשאף ליצור דגם לחוויה אזרחית משותפת לכלל הקבוצות שמרכיבות את החברה בישראל.

אמשיך לשמר את הסינרגיה הנפלאה הקיימת ב-HIT בין הסגל האקדמי למנהלי. המכון הפך לאורך השנים לרובינו לבית שני. כדי לשמור על ה'בית שלנו' אעשה ככל יכולתי על מנת לפעול בשיתוף פעולה עם כולם כדי שנפעל כולנו כמערכת רבת גוונים וממדים, מתואמת והרמונית הנעה כגוף מלוכד אל עבר אתגרי המחר".