דבר הנשיא

לכל בית המכון הטכנולוגי חולון שלום,

כפי שכולכם חשים, איש איש בתחומו, אנו מצויים בימים אלה בעיצומה של עשייה מרובה, אקדמית ומנהלית. מרחבי הקמפוס ממשיכים להוריק לצד הבינוי המואץ בבניין 1 ובבניין 3. פתחנו בהצלחה את סמסטר ב', תוצאה מתבקשת של מאמץ מקדים של כל הגופים המנהליים והאקדמיים העוסקים במלאכה, החל ממנהל הסטודנטים, המשך בפקולטות ובמחלקות וכלה ביחידות המחשב והלוגיסטיקה, והכל - בניצוחו המושלם של דובי פלג, המנכ"ל.

ובצד האקדמי, נכנסו לתפקידם שני סגני הנשיא: פרופ' מוטי פרנק - סגן נשיא לעניינים אקדמיים ופרופ' אדוארד יעקובוב - סגן נשיא לענייני מחקר. ד"ר ורד הולצמן מונתה לתפקיד דקאן יזמות אקדמית.

הוקמה מועצה אקדמית וזו התכנסה לראשונה ב- 21 לפברואר השנה. בין היתר, החליטה המועצה האקדמית לאשר למכון לפנות למל"ג בשתי בקשות לפתיחת תכניות לימוד חדשות: האחת - תכנית לימודים לתואר שני (מוסמך) ב"טכנולוגיות למידה"  והשניה, ת"ל לתואר ראשון  (B.Sc.) בהנדסת מערכות שרות ולוגיסטיקה.

המועצה האקדמית העליונה של המכון, ממנה שואב המכון את סמכותו האקדמית, מונה בתשע"ב 40 חברים מהמכון ומאוניברסיטאות אחרות, ובראשה עומד הח"מ. במועצה חברים השנה 15 פרופסורים מן המניין, 19 פרופסורים חברים ו- 4 חברים בתוקף תפקידם (דקאנים/ראשי מחלקה). כן כלולים בה נציג המרצים הבכירים ונציג המרצים. המועצה האקדמית מינתה, מטעמה, ועדת מינויים מוסדית בהרכב של 9 פרופסורים.

בנוסף, החליטה המל"ג לתת למכון הטכנולוגי חולון הרשאה להעניק דרגות פרופסור-חבר באופן עצמאי בתחומים: הנדסת חשמל ומתמטיקה שימושית.

אנו עומדים על סף פרסום ממצאיה של הוועדה לתכנון אסטרטגי שתגיש בקרוב הדו"ח המסכם שלה.

בתחילת ינואר ביקרו אותנו במכון, חברי ות"ת/מל"ג לחיזוק ההיכרות והפעילות המשותפת עימם.

באמצע פברואר נורתה יריית הפתיחה למיזם "היזמות האקדמית" בראשותה של ד"ר ורד הולצמן.

בכנס הפתיחה שהתקיים בסמינר אפעל לקחו חלק רוב הסגל האקדמי של המכון לצד שותפים לקבוצות המחקר מן התעשייה ונציגי קרנות מחקר מן האיחוד האירופי והאמריקני. היה זה מאורע מכונן שבעקבותיו החל מסע ארוך של קבוצות המחקר במכון ליעד נכסף של עצמאות מחקר במימון עצמי של המכון וללא עזרת ות"ת.

גם כנס "2012 "ECOWEEK  התקיים בסוף פברואר למשך שבוע שלם. את הכנס הובילו בהצלחה רבה ד"ר אליאס מסינס וד"ר ברכה קונדה מן הפקולטה לעיצוב. בכנס לקחו חלק אורחים אירופים לצד אורחים פלסטינאים מן הארץ ומן הרשות הפלסטינית.

לפנינו עוד מפגש " "NEXT HIT 2012  ליזמות סטודנטים בסוף חודש מרס, אירוע TEDx YOUTH בסוף חודש אפריל והטקס השנתי להענקת תארים לבוגרי הסמכה ומוסמכים באמצעו של חודש מאי.

במקביל יתקיים במכון כנס טמפוס של האיחוד האירופי בנושא "שת"פ אקדמיה/תעשייה". בכנס אמורים לקחת חלק שר החינוך גדעון סער, וראשי האיחוד האירופי שיגיעו לארץ במיוחד לאירוע.

חלק מתכניות הפיתוח האקדמי העומדות בפנינו כיום הן:
  • מתן תעודת הוראה לבוגרים – בשת"פ עם אוניברסיטת ת"א, ביה"ס לחינוך.
  • ניהול טכנולוגיה - דו"ח הערכת איכות עצמית – ועדה חיצונית מגיעה לארץ למשימה זו.
  • במענה לצורך שהועלה ממשרד האנרגיה והמים – החלנו בפיתוח המרכז הלאומי לחקר הים התיכון.
  • במענה לקול הקורא של משרד המדע, במסגרת בקשת ה"עדיפות הלאומית", החלנו במחקר במדעי המוח.
  • עם המשרד לשת"פ אזורי החלנו לעבוד על נושאי אנרגיה ומים.

הפנינו גם פנים לחברה ולקהילה עם הפרויקטים הבאים:
  • "חרדים להנדסה" – פרויקט פיילוט לקליטת קבוצה של 100 חרדים ללימודי הנדסה ומדעי המחשב.
  • מיזם הי-טק-הי – הקמת "בית ספר שליד המכון הטכנולוגי" ואירוחו בשנתיים הראשונות לקיומו עד למעברו לבית הקבע שלו באזור התעשייה.
  • חידשנו את פעילות המצוינוער.
  • הקמנו את המרכז לנגישות בסיוע הביטוח הלאומי.
  • ויצאנו לדרך חדשה עם אורט ישראל בתכניות הסבה של הנדסאים לאקדמאים B.Sc. . או B.A. .

ועוד, ועוד, ועוד, עשייה מרובה ומבורכת !

תודה רב לכולכם, לעושים במלאכה, וחג פורים שמח לכם ולבני ביתכם.

בברכה,

גדי גולן