סטודנטים וסגל מאוניברסיטת אינסברוק, אוסטריה במעבדת MADE

מעבדת MADE, בראשות יעל אבני וד"ר דניל אומנסקי,  בחסות האשכול המולטי-דסיפלינארי, רשות המו"פ וקשרי חוץ ובתמיכת היחידה למעורבות חברתית בדקאנט הסטודנטים, קיימה בשבוע שעבר סדנה בינלאומית ורב-תחומית בנושא "מוזיקה לכל״ - בניית כלים אינטראקטיביים חדשים ליצירת מוזיקה עבור ילדים עם צרכים מיוחדים.

בסדנה עסקנו ביצירת פתרונות טכנולוגיים חדשים שמאפשרים לילדים על הרצף האוטיסטי ליצור מוזיקה באמצעות ממשקים פיזיים חדשים. משתתפי הסדנה שילבו מיומנויות עיצוב והנדסה ליישום כלי נגינה חדשים, המציעים לילדים חווית משחק ונגינה, וכן אמצעים חדשים לביטוי עצמי באמצעות מוזיקה.

מטרת הסדנה היתה ליצור מפגש מפרה בין סטודנטים מתחומים ומתרבויות שונות למען מטרה משותפת של העצמת אוכלוסיות מיוחדות דרך פיתוח דרכי הבעה ויצירה. מטרה נוספת היא יצירת הזדמנות לסטודנטים של HIT להשתתף בשיתוף פעולה בינלאומי, לצבור ניסיון וקשרים לפעילות בינלאומית עתידית. הסדנה התקיימה בשיתוף עם בית ספר ״ניב״ בחולון, המשלב ילדים על הרצף האוטיסטי. הסדנה הסתיימה בהופעה מוזיקלית בבית הספר, בה הוזמנו ילדים לנגן בכלים שפותחו במהלך הקורס.

הסדנה התקיימה במשותף עם סטודנטים וסגל מאוניברסיטת אינסברוק באוסטריה. צוות דו-לאומי של מרצים ומומחי תוכן הנחו את הסדנה. משלחת של 10 סטודנטים למדעי המחשב ופסיכולוגיה, ו- 4 אנשי סגל בכיר. מצד המכון הטכנולוגי השתתפו 10 סטודנטים מהמחלקה לעיצוב תעשייתי, עבורם הקורס נחשב כקורס משלב עשייה וככזה נתמך ע"י היחידה למעורבות חברתית בדקאנט הסטודנטים ומתוקצב ע"י ות"ת.

קורס הכנה

במהלך קורס מקדים לפני תחילת הסדנה הבינלאומית, הסטודנטים האוסטרים והישראלים התעמקו בנושאים של עיצוב מכליל, טכנולוגיה מסייעת, כלים לבניית אבות טיפוס של פתרונות טכנולוגים ועיצוביים חדשניים, טכנולוגיות סאונד, וכלים ליצירת מוזיקה אלקטרונית. במהלך הקורס, התנסו הסטודנטים בכלים שונים לבניית אבות טיפוס אינטראקטיביים, כגון: לוח Arduino, I-Pac, וסביבות התכנות Processing, MAX/MSP.  יחד עם המנחים ואנשי מקצוע, למדו הסטודנטים להגדיר ולאפיין פתרונות חדשים לצרכים מיוחדים בעולם המוזיקה.

במהלך הסדנה, ביקרו כלל הסטודנטים בבית הספר ״ניב״, שמעו הרצאות מפי צוות המורים, צפו בשיעורים ונחשפו לצרכים המיוחדים של הילדים. בשלב השני בנו הסטודנטים אבות טיפוס של מספר כלי נגינה דיגיטליים לתלמידי כיתת התקשורת הנמצאים על הרצף האוטיסיטי.

מעבדת Multidisciplinary Assistive  Design & Engineering   - MADE, במכון הטכנולוגי חולון, פועלת לפיתוח ומחקר של פתרונות טכנולוגיים ועיצוביים חדשניים לאנשים עם צרכים מיוחדים. מעבדת MADE הוקמה בשנת 2015  על-ידי ד"ר דניל אומנסקי והמעצבת יעל אבני כמעבדה רב-תחומית המשלבת מיומנויות עיצוב, הנדסה ותוכנה. המעבדה מעניקה לסטודנטים ולאנשי סגל מכל המחלקות במכון הזדמנויות מגוונות לעשייה חברתית משמעותית, חלל עבודה מאובזר, וליווי מקצועי.

מעבדת MADE עובדת בשיתוף עם מוסדות לחינוך מיוחד, מחלקות בבתי חולים, ֿוחוקרים נוספים בפיתוח מכשירים רפואיים ופתרונות לסיוע בשיקום, ניידות, ניווט, ארגונומיה ותקשורת. המעבדה מקדישה תשומת לב מיוחדת להעצמה של אוכלוסיות מיוחדות דרך פיתוח אמצעים להבעה, יצירה ומשחקים לטיפול והנאה.

פורסם: 20.3.18