שלושה כנסים בינלאומיים חשובים ב HIT

לאחרונה התקיימו 3 כנסים בינלאומיים במכון בהשתתפות אורחים ומרצים מאוניברסיטאות מובילות, חברות וארגונים בעלי שם עולמי.
  1. כנס GSC 2016 The Annual Workshop of Graduate Students- של הפקולטה למדעים.
  2. כנס 2016 EMC IEEE - Electromagnetic Compatibility של הפקולטה להנדסה בנושא תאימות אלקטרומגנטית.
  3. כנס ננו-טכנולוגיה מאקדמיה לתעשייה 2016
    2nd International Symposium- "Nanotechnology from Academy to industry 2016"
    שתוף פעולה של הפקולטה להנדסה והפקולטה למדעים.

כנס GSC 2016

כלל 15 הרצאות ו-54 משתתפים וזכה למשובים מצוינים. הכנס מתקיים מדי שנה כחלק מסדרת כינוסים שנתיים המתקיימים מזה 25 שנה ומאורגנים על-ידי האגודה הישראלית לבקרה אוטומטית.

מדי שנה מתכנסים דוקטורנטים ומסטרנטים לתואר עם תזה, העוסקים במחקר בשטח בקרה ומערכות ושטחים קרובים לזה, מכל המוסדות להשכלה גבוהה בארץ. כל חוקר מרצה על עבודת המחקר שלו, גם אם טרם סיים אותה, ומתאר את התוצאות ו/או הבעיות הנתקל בהן. לכינוס מצטרפים המנחים של הדוקטורנטים והמסטרנטים, חברי סגל אקדמי נוספים ואנשי תעשייה מכל הארץ.

המשתתפים נטלו חלק בכנס שמטרתו לידע את כל החוקרים בשטחים אלו, מה נעשה במקומות אחרים וליצור שיתופי פעולה אקדמיה-אקדמיה ואקדמיה-תעשייה.

השנה הוזמן המכון טכנולוגי חולון לארגן את הכינוס ולארח את המשתתפים מכל הארץ.

הכנס אורגן על ידי פרופ' עזרא זאב – דקאן הפקולטה למדעים וד"ר אלי גרשון מהפקולטה להנדסה.

כנס EMC IEEE 2016

השנה השתתפו בכנס יותר מ-200 אורחים אשר הגיעו ממוסדות אקדמיים התעשייה, חברות היי טק, צה"ל, משרדי ממשלה, וארגונים שונים.

תכנית הכנס כללה יותר מ-30 הרצאות ופוסטרים, כולל 2 הרצאות מרכזיות מפי מומחים בעלי שם בתחום תאימות אלקטרומגנטית מארה"ב: פרופ' רוי פרז וד"ר אנטולי צלובסקי. בנוסף להרצאות בתחום EMC שניתנו במליאה, התקיימו 4 מושבים.

הכנס נערך ואורגן ביוזמת פרופ' מוטי חרדים, סגן הנשיא לפיתוח אקדמי , פרופ' יעקב גוון יו"ר תא EMC ב-IEEE ישראל ומשה נצר ,חבר בתא EMC ב- IEEE.

תחום ה-EMC הינו תחום מתפתח אשר עומד להיות אחד התחומים המובילים, ולאור הפניות שמגיעות אלינו אני מתכונן לשקול פתיחת קורסים והתמחויות בנושא.

כנס ננו-טכנולוגיה מאקדמיה לתעשייה 2016
2nd International Symposium- Nanotechnolgy from Academy to industry 2016

נערך בהוקרה לפרופסור לב רפופורט ופרופסור בוריס פיינברג על הישגיהם המקצועיים והאישיים ותרומתם רבת השנים לפיתוח תחום הטריבולוגיה וננו- פוטוניקה.

בכנס השתתפו כ-100 משתתפים והמרצים , בעלי שם עולמי, הגיעו מאוניברסיטאות מובילות בארץ ובעולם כגון: האקדמיה הרוסית למדעים ואוניברסיטת פנסילבניה, והרצו לבאי הכנס על נושאים העומדים על סדר היום המדעי בתחום.

הכנס נערך ואורגן על ידי פרופ' רשף טנא ממכון וייצמן, ד"ר אלה זאק וד"ר אלכס לייכטמן מהפקולטה למדעים במכון הטכנולוגי וד"ר עמוס בר דעה וד"ר אלכס אקסלביץ' מהפקולטה להנדסה ב HIT