פרויקט IRIS של האיחוד האירופי יצא לדרך בהובלת המכון

ביום חמישי, ה-11/10/2012 התקיים מפגש ההיכרות של השותפים הישראלים בפרויקט טמפוס IRIS ב- H.I.T מכון טכנולוגי חולון. למפגש הגיעו נשיאי מכללות וראשי ארגונים שותפים, ראשי רשויות מחקר ואחראים על חבילות עבודה בפרויקט.

'איריס' – קידום יחסים אקדמיים בינלאומיים במכללות אקדמיות בישראל לעידוד השכלה, מחקר וחדשנות

'איריס' הינו פרויקט לקידום יחסים אקדמיים בינלאומיים במכללות אקדמיות בישראל, אשר אושר למימון במסגרת הקהילה האירופית, סוכנות EACEA, תחת תכנית טמפוס (TEMPUS - Trans-European Mobility Program for University Studies).

הפרויקט, המתוקצב בכ-1,089,000 יורו בקירוב, הינו תלת שנתי (2012-2015) וכולל 18 שותפים בישראל ובאירופה ומטרתו העיקרית היא לקדם מדיניות, פעילויות, מיומנויות ותרבות בינלאומיים, בינתרבותיים וגלובאליים במכללות אקדמיות ציבוריות במדינת ישראל.

היוזמה לפרויקט הינה יוזמה משותפת של ד"ר מירי ימיני מביה"ס לחינוך באוניברסיטת תל-אביב, מומחית לתהליכי האינטרנציונליזציה במערכת החינוך וגדי גולן" href="https://www.hit.ac.il/faculty_staff/%D7%92%D7%93%D7%99_%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%9F">פרופ' גדי גולן, נשיא המכון הטכנולוגי חולון ויוזם תכנית היזמות האקדמית שהייתה גרעין להצעה. את יישום הפרויקט מרכזת ד"ר ורד הולצמן, דקאן יזמות אקדמית ב- H.I.T מכון טכנולוגי חולון.

עטרה דזיקובסקי – שנקר בי"ס גבוה להנדסה ועיצוב
ד"ר חנן מעוז- המכללה האקדמית ספיר
עטרה דזיקובסקי – שנקר בי"ס גבוה להנדסה ועיצוב
ד"ר חנן מעוז- המכללה האקדמית ספיר

בנוסף למכון, המשמש כקואורדינטור של הפרויקט, משתתפים בפרויקט גם מוסדות אקדמיים בישראל מהפריפריה ומהמרכז, מכללות להנדסה ולמדעי החברה, מכללות לחינוך ומכללות ערביות.

לפרויקט גם שותפים ועד ראשי המכללות (ור"מ), משרד החוץ המחלקה לשת"פ תרבותי ומדעי, אגף קשתו"ם, התאחדות הסטודנטים הארצית ואוניברסיטת תל אביב המשמשת כשותפה בכירה בפרויקט, ומספקת את התשתית המחקרית לנושא האינטרנציונליזציה והקשרים הבינלאומיים.

מירי ימיני, רעות בר גיל, תמר אריאב
ד"ר מירי ימיני – אוניברסיטת תל אביב
רעות בר גיל – ור"מ (ועד ראשי המכללות)
פרופסור תמר אריאב – נשיאה, המכללה האקדמית בית ברל

שותפיו האירופאים של הפרויקט כוללים מוסדות אקדמיים וארגונים מאנגליה, גרמניה, איטליה ועוד.

מידע נוסך על הפרויקט, השותפים ויעדיו, ניתן למצוא בעמוד הפרויקט תחת ערוץ יזמות אקדמית באתר המכון.

photo credit: waldopics via photopin cc