סדנת מתמטיקה בינלאומית בהוקרה לנשיא HIT

סדנת מתמטיקה בינלאומית התקיימה ב-HIT כהוקרה לרגל יום הולדתו ה-70 של נשיא המכון,
פרופ' אדוארד יעקובוב.

בסדנה, אשר נערכה באופן היברידי ( בזום ובמכון), השתתפו מתמטיקאים בעלי שם מהארץ ומחו"ל והיא נערכה ביוזמת פרופ' דוד שויחט, סגן נשיא HIT לעניינים אקדמיים ופרופ' אנטולי גולברג ראש המחלקה למתמטיקה שימושית.

הסדנה נפתחה בדברי ברכה לרגל יום הולדתו של נשיא המכון.

ראשון המברכים היה מר פנחס (פיני) כהן יו"ר חבר הנאמנים של המכון אשר העלה על נס את תרומתו של נשיא המכון לפיתוחו של המוסד ולהפיכתו למוביל בתחומו בארץ. מר כהן ציין כי פרופ' יעקובוב הוא מנהיג מלידה אשר מוביל ברצינות, מקצועיות ועקביות את המכון להישגים מקומיים ובינלאומיים הן בתחום האקדמי והן בתחום הקשרים עם מוסדות מקבילים בחו"ל.

פרופ' אדיר פרידור, יו"ר הועד המנהל של המכון, איחל לנשיא המכון כי החדשנות והשמחה שמאפיינים אותו ילוו אותו לעוד שנים רבות של יצירה ונחת.

פרופ' דוד שויחט, ממארגני הסדנה, ציין את מירצו של הנשיא ואת היזמות שמאפיינת אותו ושאינה אופיינית כלל לגילו.

מנכ"ל המכון מר שמואל גולדברג, שיבח את יכולתו של הנשיא לעשות חיבורים בתחומי האקדמיה והמחקר בארץ ובחו"ל כמו גם העמקת היחסים הפוריים והממושכים עם עיריית חולון.

פרופ' רפאל ברכאן סגן הנשיא לחדשנות, יזמות ובינלאומיות, ציין את העובדה שנשיא המכון היה זה אשר הקים את הפקולטה למדעים במכון ועמד בראשה במשך תקופה וכן ייסד את המחלקה למתמטיקה יישומית.

רשימת המברכים המכובדת כללה גם את עו"ד אורנה קופלוביץ, ראש היחידה להוגנות מגדרית, פרופ' עזרא זאב דקאן הפקולטה למדעים וכן שורה של ראשי מוסדות אקדמיים באוזבקיסטן, כמו גם שגרירת ישראל בטשקנט.

רשימת המרצים בכנס:

• פרופ' אדיר פרידור, יו"ר הועד המנהל HIT