.H.I.T מכון טכנולוגי חולון בפעילות העשרה מדעית לבני נוער

.H.I.T המכון הטכנולוגי חולון מפעיל תכניות רבות ומגוונות שמטרתן חשיפת בני נוער למדע וטכנולוגיה. התכניות נועדו לעידוד וחשיפת תלמידים לטכנולוגיה מתקדמת כבר מגיל צעיר, והידוק הקשר בין האקדמיה, בית הספר, ההורים, התלמידים והתעשייה.

בין הפעילויות הללו ניתן למצוא את "ימי טכנוכיף" – פעילות לפתיחת צוהר לעולם הטכנולוגי על ערוציו השונים, למען עידוד סקרנותם והתעניינותם של תלמידים בעולם משתנה, דינמי ועדכני.

הפעילות כוללת סיור והתנסות בתחנת הרדיו ובאולפן הטלוויזיה במכון, סיור במעבדות הטכנולוגיות, והרצאה של אחד מחברי הסגל במכון בנושאים רלבנטיים כגון ממשק מוח – מכונה, אסטרטגיות לשיפור יכולת הלמידה ועוד.

שיאו של יום זה הוא בפעילות משימתית-טכנולוגית שבה התלמידים מתבקשים לבנות ולתכנת רובוט אוטונומי המופעל באמצעות חיישנים. הפעילות קבוצתית ומדמה עבודת צוות בעולם ההיי-טק. בסיום מתקיימת תחרות נושאת פרסים בין הקבוצות.

בשנת הלימודים תשס"ח התקיימו כ-20 ימי טכנוכיף במכון, שבהם השתתפו כ-400 תלמידים. ממשובים שהתקבלו מתלמידים וממורים זכתה הפעילות למחמאות והובע רצון לשוב ולשתף פעולה בנושאים נוספים הנלמדים במכון.

את פרויקט "ימי טכנוכיף" ב-.H.I.T המכון הטכנולוגי חולון מנהל מר יאיר צדוק, מרצה במחלקה לטכנולוגיות למידה, ומלווה גב' תמר שמואלי, רכזת קשרי תעשייה וקהילה, שמתאמת את הקשר מול בתי הספר. עוד מלווים את הפרויקט המרצים ד"ר עופר מלמד וד"ר אריה פרידלר, מנהל היחידה האור-קולית מר משה ירונסקי, מנהל אולפני הרדיו והטלוויזיה מר ראובן מן, ומר אסף פרל, סטודנט מהמחלקה לטכנולוגיות למידה.