תארים לשם כבוד

פרופ' רוני גמזו

רוני גמזו

HIT מתכבד להעניק תואר לשם כבוד לפרופ' רוני גמזו, על פעילותו והישגיו בתחום הרפואה והבריאות הציבורית בישראל. על כישורי מנהיגותו בניהול רפואה ובריאות ציבורית שבאו לידי ביטוי במיוחד בתקופת המאבק הלאומי במגפת הקורונה ובזכות הישגיו הגדולים לקידום הרפואה בכלל והרפואה הדיגיטלית בפרט.

פרופ' גמזו החל את דרכו בתחום הרפואה במהלך שירותו הצבאי כחובש. מנקודה זו חייו הוקדשו להצלת חיים. מסע חייו החל באוניברסיטת בן גוריון שם למד רפואה גניקולוגית, בהמשך קיבל תואר שלישי Ph.D. מאוניברסיטת תל אביב בתחום מדעי הרפואה ושני תארים שניים בתחום מנהל עסקים ומשפטים מאוניברסיטת תל-אביב.

פרופ' גמזו התמחה ברפואה גניקולוגית בבית חולים 'ליס' שבמרכז הרפואי תל אביב ע"ש איכילוב, והתקדם לתפקיד סמנכ"ל. זמן קצר לאחר מכן מונה להיות מנכ"ל משרד הבריאות, ובהמשך התמנה לתפקיד בכיר בחטיבת הבריאות של ארגון ה-OECD. לאחר מכן עמד בראש התוכנית הלאומית לבריאות דיגיטלית במשרד הבריאות ובשנת 2015 החל לנהל את ביה"ח כמנכ"ל.

עם פריצתה של מגפת הקורונה מונה פרופ' גמזו להיות הפרוייקטור הלאומי לטיפול במגפת הקורונה, בתוקף תפקידו ייעץ למשרד הבריאות כיצד ראוי להתנהל בתקופה זו בביטחון ובמטרה לסייע למדינה ולאזרחי ישראל בהתמודדות עם המגיפה.

בחודש נובמבר האחרון החליט לשנות את תפקידו ממנכ"ל ליו"ר המרכז הרפואי תל אביב ע"ש איכילוב והוא יפנה את כישוריו לקידום חדשנות וטכנולוגיה בתחום הרפואה ופיתוח בית החולים. בתחום זה HIT ופרופ' גמזו חולקים אמונה משותפת לעתיד הרפואה בישראל ובעולם.

תחום הטכנולוגיות הדיגיטליות ברפואה נשען על ידע רב-תחומי מעולמות הטכנולוגיה והרפואה, תחום זה הוא הרוח הרעננה אותה הביא HIT לתחום הרפואה. זהו תחום חדשני אותו מקדמים HIT ופרופ' רוני גמזו במטרה לקדם את תחום הרפואה לעידן טכנולוגי חדש התואם את צרכי המאה ה-21 ואת דמותו של הרופא בעידן המודרני.