תארים לשם כבוד

גב' נעמי סטוצ'ינר

נעמי סטוצ'ינר

HIT מתכבד להעניק תואר לשם כבוד לנעמי סטוצ'ינר, על הקמת מפעל חיים "בית איזי שפירא" למען שוויון הזדמנויות לאנשים עם מוגבלויות, ועל שהקדישה את עצמה ליצירת סביבה חברתית ושוויונית במקומות בהם יכולים אנשים עם מוגבלות לפרוח.
לצד התמדתה ומאמציה להילחם על זכויותיהם דאגה לשיתוף הידע המקצועי שצברה מתוך אמונה ותחושת שליחות אמיתית.


נעמי סטוצ'ינר ילידת דרום אפריקה ובעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת Witwatersrand, הקדישה את חייה לשיפור חייהם של אנשים ונשים עם מוגבלות.


נעמי סטוצ'ינר צמחה והתחנכה לצד אביה כשהיא שואבת השראה מעשייתו. אביה איזי שפירא ז"ל, רדף צדק כל העת, וענין היעדר המשאבים עבור אנשים עם מוגבלויות לא נתן לו מנוח, ולכן הקים שני מוסדות למען מטרה זו בדרום אפריקה.


לאחר שעלתה ארצה ומילאה מספר תפקידים בארגוני בריאות, נעמי הנציחה את זכרו של אביה על ידי הקמת "בית איזי שפירא" והפכה אותו למקום שהעניק מאז היווסדו טיפולים חדשניים ושירותים מתקדמים ליותר מ-500,000 ילדים ומבוגרים עם קשיים התפתחותיים, מנטליים ופיזיים.


תחת ניהולה במשך ארבעה עשורים, "בית איזי שפירא" הפך לסמל ולמודל לשינוי חברתי בישראל, לא רק על ידי מתן מענה לצרכים המיוחדים של האוכלוסייה זו, אלא גם על ידי הובלת שינוי גישה להכלה ולקבלה של אנשים עם מוגבלויות מתוך רצון לחבק ולשתף ידע שיכול לגרום להשפעה חיובית ומעשית על חייהם של אנשים עם מוגבלויות בישראל וברחבי העולם.


בזכות עבודתה המסורה זכה "בית איזי שפירא" להוות גורם משפיע בארגונים בינלאומיים חשובים כמו האו"ם, שם הוא משמש כגוף מייעץ למועצה לכלכלה וחברה של האו"ם, ארגון הבריאות העולמי ועוד.


העיקרון לפיו אדם עם מוגבלות זכאי לזכויות שוות הוא אחד מעמודי התווך עליהם נבנה "בית איזי שפירא". זה הכוח המניע מאחורי פעילותה הענפה והנמרצת של נעמי לשיפור איכות חייהם של אנשים עם מוגבלות ועל כך זכתה ב"פרס ישראל" למפעל חיים - "פרס רפופורט" לנשים מחוללות שינוי בחברה הישראלית ובפרס "ווינד" ליזמות חברתית ועוד.


הקשר העמוק והחזק בין HIT מכון טכנולוגי חולון לבין "בית איזי שפירא" ונעמי סטוצ'ינר, נרקם במהלך השנים ונבנה על ערכים של חינוך ומחויבות לפעילות חברתית, שהם אבן יסוד בדנ"א של המכון.


בחג פורים בכל שנה, HIT ובית איזי שפירא מקיימים פרוייקט משותף, פרויקט "תחפושות מתגשמות", שבו סטודנטיות וסטודנטים מהפקולטה לעיצוב מגשימים לילדים הנעזרים בכיסא גלגלים ובעלי מוגבלות בתנועה, את חלומם בצורת תחפושות ייחודיות.


הם נפגשים איתם ועם המשפחות ומתכננים במשך חודשים את התחפושות המושלמות המוצגות באירוע חגיגי מרגש ומלא שמחה, בידיעה ובהכרה שכל אחד זכאי לשמוח וליהנות על אף מוגבלותו.