סטודנטים מ-HIT ותלמידי בתי הספר היסודיים נלחמים יחד באלימות ברשת

מחזור שני של הקורס החשוב למניעת אלימות ברשת, הסתיים במפגש משותף לתלמידים ולסטודנטים במכון.

אלימות ברשת אינה תופכה חדשה, לצערנו, אולם הגיל של הנחשפים אליה יורד בהתמדה.
בקורס האקדמי למניעת אלימות ברשת, בהובלת דקאנט הסטודנטים, המועבר במסגרת בית הספר ללימודים רב תחומיים HIT, משתפים הסטודנטים פעולה עם תלמידי בתי ספר יסודיים בחולון ומקנים להם כלים מעשיים להתמודדות נכונה עם התופעה הקשה שלעתים אף גובה מחירים כבדים מאוד.

הסטודנטים והילדים מציגים פרויקטים משותפיםצילום: עופר עמרם

השנה השתתפו בקורס שני בתי הספר "ביאליק" ו"ישעיהו" מחולון, אשר בהם נערכו מפגשים שבועיים של הסטודנטים והתלמידים שהניבו תוצרים מיוחדים וחינוכיים. כל התוצרים שנעשו בשיתוף פעולה, יכולים לשמש פלטפורמה להעברת המסרים החשובים לההתגוננות מפני תופעת האלימות ברשת.

למעלה מ-130 ילדים גדשו את האודיטוריום בטקס מרגש שהתקים במכון לכבוד סיום הקורס, השתתפו נשיא HIT פרופ' אדוארד יעקובוב, ראש עיריית חולון, מר מוטי ששון, ד"ר יוליה עינב, דקאנית הסטודנטים, ד"ר נאווה שקד, ראש בית הספר ללימודים רב תחומיים וד"ר אבשלום אדרת הוגה הקורס ומי שמעביר אותו.
כן השתתפה נציגות בכירה של מינהל החינוך בחולון, מנהלות בתי הספר וצוותי ההוראה וכמובן הילדים עצמם.

פרופ' אדוארד יעקובוב
פרופ' אדוארד יעקובובצילום: עופר עמרם

בדברי ברכתו אמר פרופ' אדוארד יעקובוב כי HIT אינו רק מוסד אקדמי המעניק תארים, אלא שוקד על חינוך לאזרחות מועילה ולאחריות חברתית. שמירה על כבוד הדדי, עזרה לזולת ושמירה על ערכים חברתיים הם נר לרגלנו ועלינו לעשות הכל למיגור האלימות ברשת".

דר' יוליה עינב
ד"ר יוליה עינבצילום: עופר עמרם

ד"ר יוליה עינב דקאנית הסטודנטים אמרה בסיפוק כי זו שנתו השנייה של הקורס וכי הוא מקבל תקציב מהמל"ג על מנת לפתח את תפקידה שלישי של האקדמיה בנוסף להוראה ומחקר. ייחודו של הקורס היא בקידום מעורבות האקדמיה בקהילה בכך שהסטודנטים שהשתתפו בו באים מכל הפקולטות של המכון".

דר' אדרת ופרופ' יעקובוב
ד"ר אבשלום אדרת ופרופ' אדוארד יעקובוב | צילום: עופר עמרם

ד"ר אבשלום אדרת, הוגה הקורס והמרצה שלו, רואה בקורס הזה מפעל חיים לזכר בנו אשר היה אחד הקורבנות הראשונים של האלימות ברשת. "מאז מותו של בני ערן, אני זועק את הזעקה ופועל למיגור התופעה ונדהם בכל פעם מחדש מרמת וכמות האלימות ברשת שאליה נחשפים ילדים כבר בבית הספר היסודי.

דר' שקד ופרופ' בן נון
ד"ר נאווה שקד ופרופ' חמי בן נון | צילום: עופר עמרם

במהלך המפגש הציגו הסטודנטים והילדים את הפרויקטים המשותפים שלהם. הילדים סיפרו על חווית הלימוד ועל הצורך הגדול שהכירו בו עוד יותר במהלך הקורס, למגר את התופעה מהרשת. הפרויקטים כללו מצגות וסרטוני וידאו במיועדים להקרנה ולהפצה בין הילדים.

פורסם: 09/06/2022