ד"ר נאווה שקד הנחתה סדנא באוניברסיטה באנטוורפן

ד"ר נאווה שקד, ראש המחלקה ללימודים רב-תחומיים ואלי יעקוזבוזן, מרצה במחלקה, העבירו במסגרת תוכנית ארסמוס, סדנא בנושא "מחשוב לביש בעיר החכמה" לתלמידי הפקולטה ICT - (הכוללת הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ומדעי המחשב) באוניברסיטת AP Science and Technology בעיר אנטוורפן, בלגיה.

במהלך השבוע התלמידים התבקשו להציע קונספטים של מחשוב לביש בתוך העיר החכמה הממנף את היחס בין האזרח לעיר תוך שיפור השירותים החברתיים, תחבורה חכמה וחיי הפנאי של האזרחים.

התלמידים למדו איך לייצר מצגות ייעודיות העוסקות באפקטים של חווית משתמש וארכיטקטורה של פתרונות תוך שהם שמים דגש על איסוף מידע והשימוש בו והדיון המרתק על אתיקה ופרטיות במסגרת העיר החכמה.

הסדנא היא פרי שיתוף פעולה עם החוקרים הבלגים שכבר ביקרו בארץ במסגרת השבוע הבינלאומי שנערך בנובמבר, והסכם ארסמוס שנחתם השנה במסגרתו מגיעים כבר הסמסטר 2 תלמידים לחילופי סטודנטים ב- HIT.