נלחמים באלימות ברשת

קורס מיוחד בשיתוף HIT ו-2 בתי ספר בחולון הוליד יוזמה מבורכת למלחמה בבריונות באינטרנט

קבוצת הילדים והסטודנטים

12 תלמידים מבי"ס שז”ר ו- 16 מבי"ס גורדון בחולון לקחו חלק בקורס מיוחד, בהנחיית ד"ר אבשלום בן אדרת, בשיתוף בית הספר ללימודים רב תחומיים בהובלת ד"ר נאווה שקד, במסגרתו סטודנטים ותלמידי תיכון ניסחו ביחד אמנה שתשמש כעוגן להתנהגות הולמת במרחבי הרשת. "היה מאד מרגש שבחרו אותי לפרויקט. הבנתי שחשוב מאד להיות זהירים ברשת וגם חשוב מאד לא לעמוד בצד ולדווח אם רואים שמשהו קורה. אפשר לטפל" מסביר יונתן גולצ'ין, תלמיד כתה ה'.

אמנה להתנהגות נאותה ברשת נתלתה בשני בתי הספר על גבי שלט ענק המסביר כיצד יש לנהוג באם נתקלים בתופעה של אלימות ברשת. על האמנה חתומים כל התלמידים משתתפי הפרויקט. "אפשר להוביל למצב שבו יהיו פחות חרם ויותר שיח מכבד וככה פחות מקרים של אלימות" אומרת איימי אלישע, תלמידת כיתה ה' שהשתתפה בפרויקט.

הפרויקט נוצר אודות לסיוע היחידה למעורבות חברתית בדקנט הסטודנטים ב-HIT מכון טכנולוגי חולון. הדקנט פועל למען ייזום, פיתוח וביצוע פרויקטים חברתיים לצורך חיזוק הקשר בין האקדמיה לקהילה, עידוד סטודנטים לעיסוק בסוגיות חברתיות במסגרת פרויקטים לימודיים, חשיפה והנגשת האקדמיה למגזרים שונים, עמותות וארגונים וכן, להעלאת המודעות ופיתוח הרגישות החברתית ולמעורבות והתנדבות סטודנטים בקהילה.

ד"ר לימור סהר ענבר, דקנית הסטודנטים אומרת כי: "הקורס עוסק בתכנים משמעותיים וחיוניים הנוגעים ליצירת פתרונות לבעיה חברתית הולכת וגוברת ואני מודה לד"ר אבשלום אדרת על שיזם קורס זה ומעלה את הנושא החשוב הזה למודעות אשר מהדהדת במעגלים רחבים. התבטאויות כאלה ואחרות, תמונה או וידאו שמעלים לרשת עשויות לגרום לנזק בלתי הפיך עבור אלו שהם מופנים כלפיו ולכן תכני הקורס מייצרים אימפקט חברתי משמעותי ובמקרים אחרים יכולים להיות לא פחות ממצילי חיים".

ביום חמישי (1.6) נערך אירוע הסיום של הקורס, במסגרתו הגיעו תלמידי בתי הספר לצפות בתוצרים המשותפים של הסטודנטים והתלמידים. הורי התלמידים אשר נכחו באירוע הביעו את התרגשותם לנוכח הפרויקט המיוחד. "כאמא אני יכולה לומר שהניסיון להגיע אל ילדים בגילאים הללו ולהשפיע עליהם זו דרך מבורכת, משום שהם גם מתנסים בפעילויות וחשיבת צוות בעצמם וגם אחראים להסברה לבני גילם" אומרת ד"ר רונית רם צור, אמא של רעות צור, תלמידת כיתה ה'. "הילדים ציפו לכל מפגש בשקיקה והפעילות חשפה אותם לכלים, יזמות וחשיבה יצירתית וביקורתית".

מר מוטי ששון, ראש העיר חולון אשר נכח באירוע אמר כי: "זהו עוד אחד מהמיזמים שהוא רק דוגמא למעורבות החברתית העמוקה בעיר חולון ולכלים שמקבלים הילדים והנערים על מנת להתמודד עם האתגרים שמזמנים להם החיים".

יפה סיטבון, אחראית היחידה למעורבות חברתית בצוות הדקנט: "אחד הפרויקטים החשובים והמשמעותיים שבמהלכו נבנה ונוצר חיבור של אמון בין הסטודנטים והתלמידים בסוגיה כה רגישה המאפשרת לתלמידים להרגיש בנוח לדבר ולשתף את תחושותיהם בסיטואציות של חרם ובריונות ברשת, ולעיתים אף לשתף בסיפורים אישיים שלא סיפרו לפני כן לאיש. שמחה מאוד שניתנה לי הזכות להיות חלק מהפרויקט המדהים הזה ולדאוג לכל צרכיו ולתפעולו השוטף למען הצלת חיים, להעלאת המודעות והרגישות ולקבל כלים להתמודדות נבונה באלימות ברשת"

האמנה להתנהגות נבונה ברשת בבית הספר גורדן, חולון