האם כדאי ללמוד רפואה?

האם כדאי ללמוד רפואה?

 

עולם הרפואה עובר בשנים האחרונות מהפכה מואצת של שינוי, תואר ברפואה הופך להיות שונה בהרבה מובנים ממה שהורגלנו עד כה.


תמונה של רופאים


תואר ברפואה נחשב לתואר יוקרתי עם תנאי קבלה גבוהים במיוחד. תקופת הקורונה הציבה אתגרים משמעותיים בפני הרפואה, בעקבות הריחוק החברתי, ובכך הגבירה את הצורך בפתרונות דיגיטליים לאבחון, טיפול ומעקב מרחוק.


אם בעבר הלא רחוק ועדיין בהווה נדרשנו להגיע לביקור במרפאה לבדיקה או שיחה עם רופא, הרי שהיום ניתן לקבל אבחנה ואף טיפול מרחוק בעזרת טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה שהופכות את נושא הטיפול לנגיש, מהיר וחדשני יותר. בדיקת אולטרסאונד ביתית לנשים בהריון, בדיקות שתן דיגיטליות ביתיות, מחשבוני סיכון להתדרדרות של חולי קורונה וחולים כרוניים בכלל או רופא עור אונליין הם כבר דבר שבשגרה.


השאלה האם כדאי ללמוד רפואה קיבלה רובד נוסף כאשר מגפת קורונה הוכיחה מעל לכל ספק סביר כי לימודי הרפואה בישראל (כמו גם בעולם) זקוקים לשינוי מואץ, וכי הטכנולוגיה הופכת למרכיב מרכזי באבחון ובטיפול הרפואי. על כן, רופאי העתיד (וההווה) זקוקים לנדבך נוסף שיאפשר להם לעשות שימוש בכלים הטכנולוגים החדשים על מנת לטפל ולאבחן.


ב-HIT מכון טכנולוגי חולון הוחלט להרים את הכפפה ולפתח תוכנית חדשה לתואר ראשון – טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה. פיתוח התוכנית זכה לשבחים רבים ותמיכה בקרב משרדי ממשלה, בהם משרדי הבריאות, האוצר והחינוך, דבר שמעיד על כוונות העתיד בתחום, כמו גם בקרב הקהילה הרפואית והטכנולוגית בישראל.


רפואה המשלבת טכנולוגיות דיגיטליות היא מקצוע העתיד. מדובר בתחום שמאגד בתוכו היבטים רפואיים וקליניים מצד אחד וטכנולוגיים מן הצד השני – רב-תחומיות במיטבה.
הקורסים בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה מכשירים את הסטודנטים לפיתוח ולהטמעה של טכנולוגיות חדשניות שתבססנה את רפואת העתיד – רובוטיקה רפואית וחברתית, נתוני עתק (Big Data), חיישנים בסביבה קלינית, בוטים לליווי מטופלים ועוד.


רופא משתמש במחשב, טאבלט וטלפון נייד


האם כדאי ללמוד רפואה? בהחלט כן, מקצוע הרפואה מאז ומעולם נחשב למבוקש והרופאים נהנו ממעמד חברתי ומקצועי גבוה. אלא שהיום, בעידן טיפול מוכוון מידע (Data Driven Care), רופא המאה ה- 21 צריך גם להבין כיצד מנהלים מידע רפואי ומהן היכולות הטכנולוגיות העומדות לרשותו כדי לשפר את איכות האבחון והטיפול הרפואי. כבר היום דרושים רופאים, מפתחים וחוקרים המסוגלים להוביל את הטכנולוגיות המתקדמות ולתת פתרונות לאתגרי המידע הרפואי בבתי חולים, ברפואת הקהילה, בעולם הפארמה ובסטארט-אפים הטכנולוגיים-רפואיים.


מבין האפשרויות, מהו מסלול הלימודים המומלץ בדרך לתחום הרפואה?

תחילה בלימודי תואר ראשון תלת-שנתי בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה ב-HIT מכון טכנולוגי חולון, והמשך לימודי רפואה במסלול ארבע-שנתי באחת מהפקולטות לרפואה בארץ. שילוב תארים זה יפתור את אחד האתגרים הגדולים בתהליך ההכשרה לרפואה קלינית – היעדר ידע במדעי הנתונים והטכנולוגיה ברפואה.

הלומדים במסלול זה יזכו ביתרון, מכיוון ששילוב זה מאפשר חיבור של שני עולמות שונים ויצור מובילות טכנולוגית בעולם הרפואה.
אפיק נוסף לקריירה בתום התואר הראשון בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה - השתלבות בתפקידי מפתח בתעשיית הבריאות הדיגיטלית והביומד במרכזי החדשנות של בתי החולים וקופות החולים, בחברות פארמה, בחברות ביטוח רפואי ובחברות סטארטאטפ בארץ ובעולם.


פורסם: 26/10/2021


חזרה לכל הידיעות