עולם הבריאות הדיגיטלית

בואו להכיר את ד"ר יונתן הורוביץ

 

מרצה בכיר במחלקה לטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה.
ד"ר הורוביץ מתמחה בחקר תופעות פני-שטח תוך שימוש בספקטרוסקופיה לא-לינארית.

 


את התואר הראשון, השני ואת הדוקטורט שלו עשה באוניברסיטה העברית בהנחייתו של פרופ' מיכה אשר מהמכון לכימיה, ואילו את פוסט-הדוקטורט שלו עשה באוניברסיטת ברקלי בקליפורניה, ארה"ב.
במחלקה לטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה יעביר ד"ר הורוביץ את קורסי המבוא לכימיה.


"במחקר שלי אני קושר בין תופעות פני שטח תחת שדה חשמלי (כגון, סוללות יון-ליתיום) למנגנונים בגוף האדם. למשל, תקשורת בין נוירונים (תאי עצב) במוח. אני טוען כי ניתן לבנות מודל תקשורת בין נוירונים הדומה למעבר יונים בסוללות. כך, אפשר להתייחס למחלות נוירולוגיות, כגון אלצהיימר כתקשורת ״משובשת״.


ד"ר הורוביץ זכה במלגת יצחק שמיר למדענים חוזרים ועם שובו ארצה מארה"ב המשיך את מחקרו במעבדה לאלקטרוכימיה באוניברסיטת תל אביב, שבראשות פרופ' עמנואל פלד ופרופ' דיאנה גולודניצקי, על תופעות פני שטח בחומרים עתירי אנרגיה המבוססים על צורן (סיליקון) לשימוש בסוללות העתיד.


האתגר והיתרון הגדול בעיניו בהוראה במחלקה החדשה והראשונה מסוגה לטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה, הם העובדה כי כחוקר זה משתלב היטב ב"אני מאמין" שלו. "המחלקה פורצת דרך בכך שהיא כורכת יחדיו מחקר ניסויי, דאטה ורפואה וכך יוצא שבוגר התוכנית, בין היתר הינו גם כימאי, גם פיזיקאי וגם מתכנת. אני סבור שעולם הרפואה עובר לכיוון של רפואה מבוססת גנטיקה אישית וכדי להבין תיק רפואי/גנטי יש צורך ברור ברפואה מבוססת טכנולוגיה. כבר היום, הטכנולוגיה ברפואה מתקדמת מאוד ובסופו של דבר הרופא עצמו יהיה זה אשר יתבקש לתפעל זאת״.


"לדעתי מי שבוחר בשילוב שבין עולם האקדמיה לעולם התעשייה- בוחר נכון. בחירה במחלקה לטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה מעניקה לבוגריה ארגז כלים משמעותי בתחום שיזניק ויגדיר מחדש את הרופא ומהות הרפואה״.
 
 

 

פורסם: 15/10/2020