עולם הבריאות הדיגיטלית

בואו להכיר את פרופ' יאיר למפל

חבר סגל ומתאם הפעילות הקלינית בתוכנית לתואר ראשון ב "טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה".

בעל תואר ראשון במתמטיקה ובלוגיקה מאוניברסיטת וינה והינו בוגר הפקולטה לרפואה שם. הוא פרופ' בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב ונוירולוג בעל שם בתחום המחקר והטיפול בשבץ מוחי ובהפרעות קוגניטיביות. פרופ' למפל עוסק רבות בפיתוח שיטות אבחון (לרבות דימות) וטיפול בתחומי השבץ המוחי החריף ופגיעות קוגניטיביות. פרופ' למפל התמחה בבתי חולים בגרמניה, שוויץ ובארה"ב, וניהל את המחלקה הנוירולוגית במרכז הרפואי וולפסון בחולון.

כיום אחראי פרופ' למפל על המחקרים הנוירולוגיים בבית החולים וולפסון ומתמקד באלצהיימר ובשבץ מוחי. פרופ' למפל חבר בחבר הנאמנים ובוועד המנהל של המכון.

תוכנית הלימודים החדשה מבטאת בעיניו שלב חשוב בסגירת הפער שבין הרפואה, כפי שאנו מכירים אותה, לבין התקדמות הטכנולוגיה. הידע שקיים מאפשר לדבריו את פריצת הדרך שלא הייתה קיימת בחשיבה הקודמת.

"אני מאמין שאנו עוסקים עתה בשינוי החשיבה הקיימת ושינוי במהות הרפואה והרופאים", אומר פרופ' למפל. לדבריו, גדולתו של המסלול החדש תהיה בכך שנעזור להגדיר מחדש את הרופא בתור משהו אחר ולא רק את הרפואה.

"אני משוכנע שזו פריצת דרך משמעותית ואין לי ספק שתוך מספר שנים לא רק שנהפוך למודל לחיקוי ומקצוע הרופאה יקבל מהות מוכחת חדשה, אלא שהמכון הופך בכך לפורץ דרך ראשון מסוגו אשר מציע מסלול היוצר רפואה חדשה".