עולם הבריאות הדיגיטלית

One Digital Health: מסגרת אחידה למערכות בריאות עתידיות


מאמר דעה של ד"ר אריאל בניס מהפקולטה לניהול טכנולוגיה התפרסם בגיליון החדש של כתב העת JMIR.


One Digital Health היא הסתכלות חדשנית ורחבה על עולם הבריאות. המסגרת הרעיונית של הגה "הבריאות הדיגיטלית המאוחדת" בנויה סביב:

  • שני מפתחות :הבריאות המאוחדת – One Health והבריאות הדיגיטלית – Digital Health
  • שלוש נקודות מבט (בריאות ורווחת הפרט, אוכלוסיה וחברה ומערכת אקולוגית סביבתית)
  • חמישה ממדים (מעורבות אזרחים, חינוך, איכות הסביבה, טיפול בבריאות האדם והווטרינריה ותעשיית הבריאות 4.0).

One Digital Health 


One Digital Health שואפת לשנות באופן דיגיטלי את מערכות הבריאות העתידיות, על ידי יישום גישה מערכתית ואחידה למדעי הבריאות והחיים, המתחשבת בפרספקטיבות רחבות של טכנולוגיה דיגיטלית על בריאות האדם, בריאות בעלי החיים וניהול הסביבה.


גישה זו מאפשרת לבחון כיצד הדורות הבאים של אנשי המידע הבריאותי יוכלו להתמודד עם המורכבות המהותית של תרחישים חדשים בתחום הבריאות ולטפל במערכות בסביבה שתשתנה ותהפוך לדיגיטלית יותר.


בנוף ההיברידי המתהווה, האזרחים נקראים למלא תפקיד מרכזי בניהול נתוני הבריאות שלהם ברמת הפרט וברמת האוכלוסייה.


האתגרים העיקריים של One Digital Health: שיפור האינטראקציות בין קהילת One Health לבין קהילת בריאות דיגיטלית, כדי להוסיף נתונים למערכת באופן יעיל בזמן אמת מה שיוצר רפואה מערכתית ואקולוגיה מערכתית.


עם זאת, יש צורך באוריינות בריאות דיגיטלית, שהיא היכולת להבין ולעסוק בשיתופי פעולה למניעה, לבקרה ולפיתרון בעיות פוטנציאליות , בעזרת מחקרים מבוססי נתונים בריאותיים וסביבתיים. לכן, חשוב להשתמש בגישה פעילה ונחרצת של One Digital Health כדי למנוע ולנהל משברים ואסונות בריאותיים, כמו מגיפת COVID-19.

 

בכתיבת המאמר השתתפו גם:
ד"ר אוסקר טמבוריס מהמחלקה לרופאה וטרינרית באוניברסיטת נפולי פדריקו II באיטליה, קת'רין שרונאקי מארגון HL7 בבריסל, ופרופ' אן מואוון מהפקולטה לרופאה ,בריאות וחברה באוניברסיטת אוסלו.

 

פורסם: 14/02/2021