עולם הבריאות הדיגיטלית

מדידה לא פולשנית של זרימת הדם במח ופיתוחים מסייעים לגיל השלישי בסימפוזיון בינלאומי ביפן

 

חברי סגל וסטודנטים נבחרים מ-HIT הציגו מחקרים בסימפוזיון בינלאומי באוניברסיטת צוקובה Tsukuba ביפן.

 

 

כ-100 משתתפים מכל העולם השתתפו בסימפוזיון, אשר אורגן בשיתוף פעולה עם ד"ר דמיטרי פטשוב. ד"ר פטשוב החל את הקריירה האקדמית שלו כסטודנט לתואר ראשון במתמטיקה שימושית והנדסת חשמל במכון ולאחרונה קיבל תואר Ph.D. מאוניברסיטת צוקובה ביפן.

 

ביומו הראשון של הסימפוזיון בנושא "מדעי החיים X מדעי הנתונים" הרצו ד"ר גדי בלומרוזן, שהצטרף לאחרונה למחלקה לטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה ולמחלקה למדעי המחשב במכון, וד"ר מיכל בלברג מהפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה. בנוסף סטודנטים להנדסת חשמל ואלקטרוניקה ולהנדסת תעשייה וניהול טכנולוגיה מהמכון השתתפו בפאנל משותף עם סטודנטים לתארים מתקדמים מתכנית HUMANICS באוניברסיטת צוקובה היפנית.

 

 

תמונה של דר' מיכל בלברג

 

ד"ר בלברג הציגה בהרצאתה טכנולוגיה המשלבת אור וקול ומאפשרת מדידה לא פולשנית של זרימת הדם במח, וכמו כן דיברה על האתגרים בהקמת חברת סטארט-אפ לפיתוח מכשור רפואי, והמעבר בין התעשייה לאקדמיה.

 

 

תמונה של דר' גדי בלומרוזן

 

 

ד"ר בלומרוזן הציג את מחקריו בנושא זיהוי תנועות של האצבעות על ידי חיישנים לבישים, ושימוש בטכנולוגיה זו לצורך מעקב והערכה של התפקוד של חולי פרקיסון בחיי היום-יום. בנוסף ציין מחקרים נוספים בשילוב מעבדת MADE במכון.

 

הסטודנטים מתן שמעון ודניאל מיכאל הציגו את פרויקט הגמר שלהם לתואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, בנושא מערכת ביו-אימפדנס לזיהוי הפרעות בליעה. פרויקט המתבצע בהנחייתו של ד"ר אביחי אהרון במסלול ההתמחות מערכות משובצות מחשב בשיתוף מעבדת MADE.

 

מורן שנטל ומיכאל גוטליב, סטודנטים לתואר שני בהנדסת תעשייה וניהול טכנולוגיה בהנחייתו של ד"ר מיכאל וינוקור, הציגו רובוט המסייע במצבי מצוקה לגיל השלישי.

 

שניר שבתאי ואנסטסיה מיליוטין הציגו את פרויקט הגמר שלהם לתואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, בהנחיית ד"ר דרור לדרמן. בפרויקט הם מפתחים גישה חדשה לאבחון עלי ידי ממוגרפיות באמצעות רשתות קונבולוציה.

 

 

פורסם: 30/09/2021