עולם הבריאות הדיגיטלית

אלגוריתמים המחלצים מידע מנתונים רפואיים יסייעו באיבחון יעיל של מחלות

 

מזה שנה וחצי מתגורר דמיטרי פטשוב ביפן ועומד לסיים את הדוקטורט שלו בנושא חקר פעילות קוגניטיבית ומוטרית במוח.

 

דמיטרי פטשוב

 

דמיטרי בעל תואר ראשון בהצטיינות בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, ותואר ראשון נוסף בהצטיינות יתרה במתמטיקה שימושית מ-HIT זכה במלגה יוקרתית (MEXT) ממשלת יפן ללמודים באחת האוניברסיטאות המובילות ביפן, אוניברסיטת צוקובה הנמצאת ליד טוקיו, הוא עוסק כיום בפיתוח אלגוריתמים לעיבוד נתונים של מידע ביו-רפואי לטובת חקר המוח והמוטוריקה.

 

טרם צאתו ליפן ניהל דמיטרי את המעבדה למידול מתמטי ברפואה דיגיטלית וכן עסק בחקר מחלות כגון פרקינסון ואלצהיימר כמו גם ADHD ודיכאון.

בשיחה עימו מיפן מספר דמיטרי כי בימים אלה הוא עוסק בפיתוח שיטות לחילוץ מידע מתוך הקלטות של פעילות מוחית ופיזיולוגית שמאפשר לחוקרי מוח ולרופאים לקבל מידע בעל משמעות על מה שקורה במוח על מנת להגיע לדיאגנוזה נכונה מהר יותר.

 

"כאשר מדברים על תחום עיבוד נתונים ביו-רפואיים אנו מדברים על תחום מולטי דיסציפלינארי" אומר דמיטרי. "כאן נדרשים אנשי מקצוע מתחום הביו רפואה, כגון רופאים קליניים, פסיכיאטרים וחוקרי מוח לעבוד יחד עם מומחים מתחומי מדעים מדויקים, כגון מהנדסים, אנשי מדעי המחשב ומתמטיקאים בכדי לפתח שיטות לחילוץ מידע מהנתונים הדיגיטליים באופן מדויק. מחקרינו מאפשר בכך לאנשי רפואה, שרובם אינם בקיאים בתחומי מדעים מדויקים, לקחת אלגוריתם מוכן ובעזרתו לחלץ מידע רפואי רלבנטי מתוך הדאטה הנאסף ללא צורך בללמוד תחומי מדע חדשים. על סמך המידע הזה יכולים לעושת אבחנה, לבצע מעקב אחר החולה ולשפר את הטיפול".

 

במהלך שהותו ביפן, אשר עלול להתארך כי הוא הגיש מועמדות לפוסט-דוקטורט שם, ממשיך דמיטרי לקדם קשרי מדע ומחקר בין HIT לאוניברסיטת Tsukuba, אשר יבואו לידי ביטוי בשיתופי פעולה בסמינרים משותפים, חילופי סטודנטים וסגל ואף לגבש בניית תוכנית לימודים המשלבת לימודי הנדסה, מדעים, מתמטיקה שימושית וטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה במסלול ישיר לדוקטורט בעזרת מלגה מלאה מאוניברסיטת צוקובה.

 

פורסם: 01/06/2021