- חיפושים נפוצים:
- לוח אירועים
- לוח שנה אקדמי
- חיפוש איש סגל
- מזכירות אקדמית
- חופש המידע
- חיפוש מתקדם
התכנית כוללת שלושה ״אשכולות״:
.
ביקוש עולה בכל מגזרי תעשיית הבריאות לעובדים עם ידע הוליסטי בהפעלה אך גם בהבנה הבסיסית של טכנולוגיות המידע לסוגיהן - בוגר התכנית יהיה בעל ידע במדעי הרפואה הבסיסיים מחד ובטכנולוגיות מידע מאידך.
ההכשרה המוצעת לבוגרי התכנית תאפשר להם להשתלב כמנתחי מידע (אנליסטים) ותומכי מחקר ופיתוח בחברות תוכנה וחומרה רפואיות ובכל מערכת הבריאות. ניתן לצפות שבין הבוגרים ימצאו גם יזמים של חברות הזנק בתחום האינפו-מד והביו-טק בעלות סיכויי הצלחה טובים.
התכנית תפעל במשותף עם בתי חולים בסביבתו הגאוגרפית של המכון ועם קופות חולים (במסגרת העצמת שיתופי פעולה המתקיימים כבר כיום), במטרה להכשיר את בוגריה להבנה ולהתמודדות עם אתגרים מחד ופיתוחים טכנולוגיים מאידך, בתחומי הרפואה והבריאות.
הלימודים יתחילו בשנה"ל תשפ"א, בסמסטר סתיו (אוקטובר)
4 ימים בשבוע בשעות הבוקר.
רצוי, אך לא חובה.
לפרוט מלא של דרישות הקבלה ראו את תנאי הרישום.
הכרה בלימודים קודמים (לרבות לימודים חלקיים לתואר ראשון), הכרה בלימודים לתואר ראשון נוסף, חזרה על קורסים, הפסקת לימודים וחידושם, התיישנות לימודים וכדומה יהיו לפי נהלי המכון (תקנון הלימודים לתואר ראשון) והחלטות הועדות הרלוונטיות של המחלקה.
עקרונית ניתן לקבל פטור מקורס, אם הקורס נלמד במוסד מוכר, ולא נתקבל תואר בגינו, ויתקיימו התנאים הבאים:
בכל מקרה של מתן פטור, צריך הסטודנט ללמוד לפחות שני שליש מן הנ"זים של התוכנית, ובכל מקרה לא יהיה פטור מסמינריונים ומפרויקט המו"פ (השנתי).
תואר ראשון בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה מכשיר את הלומד בו לשמש כ-Healthcare Data Analyst )אנליסט של מידע רפואי(, אשר מתפקידו לבצע כמעט 80%מתהליך כריית הנתונים הרפואיים בכל פרויקט/מיזם קליני, אפידמיולוגי או קליני-טכנולוגי.
במסגרת תהליך זה האנליסט שותף בצוות יחד עם מדענים, טכנולוגים וקלינאיםהמגדירים את המיזם/ הפרויקט/ שאלת המחקר ובונים את סכמת הנתונים הנדרשים והמקורות השונים מהם יישלפו הנתונים. בנוסף, האנליסט מעורב באופן פעיל בכלהפעילויות הבאות:
בנוסף, בוגר התכנית ירכוש ידע בשיטות איסוף, ניתוח ואבטחת מידע שנאסף ממגוון חיישנים (סנסורים) רפואיים (אך לא רק רפואיים), לצורך אינטגרציה עם מידע רפואי קיים ו/או הפקת תובנות קליניות.
טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה .Vs ביו-אינפורמטיקה:
ביו-אינפורמטיקה (או בשמה האחר: ביולוגיה חישובית) עוסקת בחקר המידע הביולוגי (ולאו דווקא הרפואי, באספקט הרחב) באמצעים חישוביים (אלגוריתמים ייעודיים ושיטות טכנולוגיות מתקדמות), המיישמים שיטות מתחום המתמטיקה, הסטטיסטיקה, מדעי המחשב ותורת המידע. בביו-אינפורמטיקה חוקרים ומנתחים רצפים של חומר גנטי (DNA , RNA ) ובונים ומנתחים דגמים תלת-ממדיים של רב-מולקולות ביולוגיות (חלבונים, למשל). ביו-אינפורמטיקה דורשת רקע מוצק בכימיה ובמדעי החיים (ביוכימיה, גנטיקה, מיקרוביולוגיה, פיזיולוגיה ועוד) לצד ידע מבוסס במתמטיקה,סטטיסטיקה ומדעי המחשב. לאור זאת, אנו סבורים כי אין מקום ללימודי ביו -
אינפורמטיקה במסגרת תואר ראשון, כי אם במסגרת לימודים מתקדמים (תואר שני, דוקטורט) - הרקע הנדרש משני עולמות התוכן: מדעי החיים ומתמטיקה-סטטיסטיקה- מדעי המחשב רחב מדי מכדי לצייד בוגרי תואר ראשון בכלים אמיתיים ויישומיים לעולם העבודה מחד ובידע תיאורטי מבוסס ומספק מאידך. דבר דומה אמור, אגב, גם בהקשר
לתואר ראשון במדעי המוח.
לעומת זאת, התואר הראשון בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה נועד לשרת 2 צרכים עיקריים:
טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה .Vs הנדסה ביו-רפואית:
הנדסה ביו-רפואית (או בשמה האחר: הנדסה רפואית) היא ענף הנדסי(!) רב-תחומי המשלב פיסיקה, כימיה, ביולוגיה-רפואה, אלקטרוניקה ואופטיקה על-מנת לספק פתרונות הנדסיים לבעיות רפואיות. בהנדסה ביו-רפואית מתכננים ובונים, לרוב, מכשור רפואי, איברים מלאכותיים ומהנדסים רקמות. תפקיד המהנדס הביו-רפואי הוא, בעיקר, לפתח שיטות ומכשור לצורך אבחון רפואי, טיפול ושיקום, תוך שימוש במערכות מכניות, אלקטרוניות, אופטיות וחישוביות. משכך, לימודי הנדסה ביו-רפואית, האורכים 4 שנים, מתמקדים יותר בחומרה מאשר בתכנה - נושא טכנולוגיות מידע רפואיות אינו מטופל באופן רחב דיו במסגרת לימודי הנדסה ביו-רפואית.
הלימודים בתכנית לטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה (האורכים 3 שנים) מתמקדים בטכנולוגיות מידע בסביבות ביו-רפואיות, לרבות אלגוריתמיקה, AI , למידת מכונה ולמידה עמוקה, כריה וניתוח של טקסט, NLP , עיבוד תמונות ביו-רפואיות ועוד, במקביל לקורסים במדעי הרפואה, הנותנים רקע הכרחי על עולמות התוכן הרפואי, בהן משולבים
טכנולוגיות המידע הנ"ל, והמאפשרים להמשיך בתום התואר לתכנית ה- 4 -שנתית לתואר ד"ר ברפואה (.M.D). בנוסף, התכנית עוסקת במנשקי חומרה-תכנה בהקשר למידע רפואי, לרבות סנסורים ומכשירים רפואיים, IoMT , דימות רפואי ואבטחת מידע רפואי.
* הענקת התואר מותנת באישור המל"ג, כמקובל בתוכניות חדשות