חזון, מטרות ויעדים

 


"להביא לקפיצת מדרגה במערכת הבריאות שתאפשר הפיכתה לבת קיימא, מתקדמת, חדשנית, מתחדשת ומשתפרת באופן מתמיד, זאת על-ידי מינוף מיטבי של טכנולוגיות המידע והתקשורת העומדים לרשותה, למען שיפור הבריאות לכלל אוכלוסיית ישראל".


מרכיב משמעותי וחיוני בתכנית ובהצלחתה, הינו קידום ופיתוח הון אנושי לתעשיית הבריאות הדיגיטלית.


"...באמצעות עידוד הגדלת היקף ההון האנושי בתחום וקידום הכשרות מותאמות לצרכי המחקר והתעשייה. ההון האנושי המדעי, הטכנולוגי והרפואי הינו הבסיס להתפתחות התחום, הן ככר פורה לייזום רעיונות חדשניים והן כתשתית ידע ויכולות לביצוע מחקר באקדמיה ופיתוח מתקדם בתעשייה"

(מתוך הנספח להחלטת הממשלה, עמ' 38)

 

אנו עומדים בפתחו של עידן מסעיר ומרגש, בו המפגש בין טכנולוגיה לרפואה יוצר את רפואת העתיד - האפשרויות לאיסוף מידע וניתוחו, בזמן אמיתי ובכל מקום, לתוכנות ומכונות המאפשרות ניצול הידע לאבחון ולאופטימיזציה של הטיפול. 


התכנית המוצעת תסייע ביצירת שפה משותפת לרופאים ולטכנולוגים ועל ידי כך תקדם חדשנות ויצירתיות בכל הקשור לפתרונות פורצי דרך בתחומים הרפואיים.

 

 

מטרת התכנית 

 

מטרתה העיקרית של התכנית המוצעת היא ליצור תחום לימוד חדש המגשר על פערי הידע בין רופאים ועובדי מערכת הבריאות לבין תעשיית הטכנולוגיה, כדי להביא לניצול מקסימלי ככל האפשר את הטכנולוגיות הקיימות ולקדם בניית טכנולוגיות חדשניות לטובת האבחון, המעקב והטיפול הרפואי-בריאותי.

גישתנו מקיימת הלכה למעשה את אמירתה של פרופ' דבורה אסטרין מהטכניון של אוניברסיטת קורנל:


"… to bridge the gap in knowledge and experience
between healthcare professionals and technologists"

 

 

היעדים:

הכשרת הון אנושי ייעודי להשתלבות בתעשיית הבריאות מוכוונת הטכנולוגיה, ובפרט בתעשיית המידע הרפואי

ביקוש עולה בכל מגזרי תעשיית הבריאות לעובדים עם ידע הוליסטי בהפעלה אך גם בהבנה הבסיסית של טכנולוגיות המידע לסוגיהן - בוגר התכנית יהיה בעל ידע במדעי הרפואה הבסיסיים מחד ובטכנולוגיות מידע מאידך.

 

ההכשרה המוצעת לבוגרי התכנית תאפשר להם להשתלב כמנתחי מידע (אנליסטים) ותומכי מחקר ופיתוח בחברות תוכנה וחומרה רפואיות ובכל מערכת הבריאות. ניתן לצפות שבין הבוגרים ימצאו גם יזמים של חברות הזנק בתחום האינפו-מד והביו-טק בעלות סיכויי הצלחה טובים.

 

התכנית תפעל במשותף עם בתי חולים בסביבתו הגאוגרפית של המכון ועם קופות חולים (במסגרת העצמת שיתופי פעולה המתקיימים כבר כיום), במטרה להכשיר את בוגריה להבנה ולהתמודדות עם אתגרים מחד ופיתוחים טכנולוגיים מאידך, בתחומי הרפואה והבריאות.

הכשרת מועמדים לתכניות ארבע-שנתיות לרפואה

התכנית מכשירה סטודנטים למקצועות טכנולוגיים ברפואה ומצמיחה דור רופאים (מבין אלה שימשיכו לתכנית הארבע-שנתית) בעלי רקע טכנולוגי משמעותי שיהווה את הגרעין המוביל לפיתוח הרפואה העתידית בכלל ולביסוסו וקידומו של המודל "טיפול מכוון נתונים" (data driven care) בפרט.

 

אנו מאמינים כי בוגרי התכנית "טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה" לא זו בלבד שיהיו בעלי פוטנציאל להיות מועמדים מובילים לקבלה לתכנית הארבע-שנתית, אלא דמות הרופא העתידי. רופא שאינו רק משתמש קצה בטכנולוגיה מתקדמת, אלא מוביל פיתוחים ושימושים בהתאם לצרכי המקצוע, המערכת והקהילה. באופן זה תהפוך התכנית למשלימה להכשרתם הטכנולוגית של בוגריה כרופאי העתיד ולא תהווה רק כרטיס כניסה ללימודי רפואה (במסלול הארבע-שנתי).

הקניית מיומנויות המאה ה- 21

  • עבודה שיתופית – במסגרת מטלות בית, פרויקטי סיום, פרויקט מו"פ שנתי (בשנה ג') וסמינריונים
  • רב-תחומיות – התכנית משלבת בתוכה רב-תחומיות מובנית, הבאה לידי ביטוי בשילוב האשכולות השונים בה (מדעים מדויקים, מדעי הרפואה וטכנולוגיה) ובקורסי בחירה מדיסציפלינות שונות
  • חינוך ליזמות – במסגרת קורסי בחירה הניתנים בחסות המרכז ליזמות וחדשנות בקמפוס
  • כלים ללמידה עצמית – באמצעות קורסים הניתנים במתכונת מקוונת או היברידית ותוכנות ולומדות ללימוד עצמי

 

הבוגרים יקבלו תעודת בוגר/ת (B.Sc.) בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה

Bachelor of Science (B.Sc.) in Digital Medical Technologies

 

* מסלולי ההתמחות אינם נרשמים בתעודת הסיום.