נפרדים מד"ר שלמה אברהמוב ז"ל

מכון טכנולוגי חולון, המחלקה לטכנולוגיות למידה והפקולטה לעיצוב כואבים והמומים מלכתו הפתאומי של ד"ר שלמה אברהמוב, חברנו היקר, איש סגל, אשר לימד בעשור האחרון מאות סטודנטים, צילום, תקשורת ואוריינות חזותית.

דר שלמה לי אברהמוב זל

שלמה היה שותף לבניית המחלקה לטכנולוגיות למידה מראשית דרכה. אישיותו הנלהבת, המסירות, התשוקה שלו לאומנות הצילום ולהוראה, והחיבור הייחודי שיצר בין עולם הפדגוגיה לעולם העיצוב והאומנות היוו מקור השראה לאנשי סגל ולסטודנטים רבים.

שלמה היה צלם אומן בנשמתו, לאחרונה הוציא לאור את ספרו: "על מילים וצילומים תיאוריה ופרקטיקה בצילום עכשווי" אשר זכה במענק המחקר של מועצת הפיס לתרבות ואמנות לשנת 2012 וכן במלגת מחקר ממכון שפילמן לצילום.

שלמה נולד בישראל ב-1954. את התואר הראשון והשני עשה בתחום האומנות החזותית באוניברסיטת קליפורניה שבארה"ב.
ב-1996 קיבל מלגת אומן מצטיין ממשרד הקליטה וב-2002 סיים את עבודת הדוקטורט באוניברסיטת פוליטכניק באנגליה.

ב2005 קיבל מלגת פיתוח לקורס אוריינות חזותית מטעם המועצה להשכלה גבוהה, קורס אותו למדו בהמשך דורות של סטודנטים במחלקה. לאורך חייו המקצועיים, הציג את עבודותיו בתערוכות יחיד וכן בתערוכות קבוצתיות ופרסם מחקרים בתחום האומנות החזותית והצילום. לקורות חייו באתר HIT

מתוך הספר ''על מילים וצילומים- תיאוריה ופרקטיקה בצילום עכשווי'' מאת דר' שלמה אברהמוב
מתוך ספרו של ד"ר שלמה אברהמוב "על מילים וצילומים- תיאוריה ופרקטיקה בצילום עכשווי"

ד"ר רונן המר, ראש המחלקה לטכנולוגיות למידה:
"שלמה היה חלק מצוות מצומצם של מייסדי המחלקה שלנו. ביחד בנינו תכנית עם שילוב ייחודי בין טכנולוגיה עיצוב והדרכה. באישיותו המלבבת שלמה הותיר משהו אצל כל אחד מאיתנו ובכל שיחותינו איתו הוא תמיד עודד להסתכלות ייחודית ועמוקה על מה שקורה סביבנו".

כך למשל כתבו עליו סטודנטים מהמחלקה בדברי הספד בפייסבוק:
  • "למדתי קורס אחד אצל שלמה. אך הרגשתי בשיעוריו שזכיתי ללמוד מאדם מיוחד עם אישיות כובשת ומרגשת".
  • "כשהיינו בשנה א' החלטנו ששלמה זוכה בכינוי המחנך הכיתתי. שלמה קיבל את הכינוי בשתי ידיים פתוחות ולא שכח להזכיר לנו לפעמים את התפקיד החדש שלו. נתגעגע מאוד למי שלימד אותנו לראות את העולם דרך משקפיים כתומים. אנחנו הילדים של שלמה".
  • "מרצה מוכשר שראה את היופי ואומנות בכל שלב בחיים. בהחלט גרם לאחרים לראות את היופי שבשגרה ופשטות".

דנה אריאלי, דקאן הפקולטה לעיצוב ספדה לו:
"שלושת התארים שהשלים במהלך חייו מלמדים אותנו לא רק כד כמה אהב ללמוד ולהתפתח אלא עד כמה קרובה היתה היצירה לליבו. השילוב המקורי והייחודי שאפיינו את המחקר, ההוראה והיצירה של אברהמוב ונושאי המחקר שלו התמקדו במשמעויות של תיאוריה ופרקטיקה בצילום עכשווי, באוריינות ותרבות חזותית ובתיאוריה ויישום של חינוך חזותי מתוקשב והפכו אותו לאדם יוצא דופן במחוזותינו".

שלמה היה פעיל ברשת ושיתף את הציבור אודות עשייתו:
ערוץ יוטיוב: youtube.com/artman2002
בלוג אישי: chromeyellow.blogspot.co.il

הנכם מוזמנים לכתוב ולספר אודות שלמה בתגובה לפוסט בעמוד המחלקה לטכנולוגיות למידה בפייסבוק.

כואבים ואבלים את לכתו. יהי זכרו ברוך.