לימודים על חשבון ביטוח לאומי

לימודים על חשבון ביטוח לאומי - תואר ראשון

בעלי צרכים מיוחדים המעוניינים ללמוד לתואר ראשון צריכים לפנות לפקיד השיקום של המוסד לביטוח לאומי. הפקיד מספק לבעל הצרכים המיוחדים סיוע בבחירת מסלול הלימודים או מסלול ההכשרה המקצועי וכן נותן את סל השיקום. ההחלטה על המסלול הלימודים נעשית, כאמור, לאחר התייעצות עם פקיד השיקום, ובמידת הצורך גם עם גורמים מקצועיים נוספים. בסופו של דבר תלויה ההחלטה בכישוריו האישיים ובסוג הנכות של המבקש והם אלו שיקבעו את אופי הלימודים ואת משכם.

מידע נוסף על תואר ראשון לבעלי מוגבלויות
הלימודים לתואר ראשון או לימודי תעודה במימון ביטוח לאומי במסגרת סל שיקום מקצועי אפשריים בקשת רחבה של מוסדות לימוד מוכרים ברחבי הארץ. לפני תחילת הלימודים חשוב לבדוק כי מוסד הלימודים המבוקש אכן נמצא בפיקוח ממשלתי, ומבטיח תעודה מקצועית מוכרת או תואר אקדמי מוכר. במסגרת סל השיקום זכאי בעל מוגבלויות לדמי שיקום, שכר לימוד, הוצאות נסיעה ולינה, מכשירי לימוד ועוד.
 
בנוסף, זכאים בעלי צרכים מיוחדים לשירותי תמיכה והנגשה על פי הצורך, דוגמת שירותי תמלול או תרגום לשפת סימנים הניתנים לכבדי שמיעה.

זמן ההכשרה הדרוש על מנת לרכוש מקצוע משתנה במידה ניכרת, ותלוי בתחום ההתמחות המבוקש. לימודי עיצוב גרפי אורכים שנה עד שנתיים, ואילו לימודי תואר ראשון במדעי מחשב אורכים ארבע שנים. גורם מהותי נוסף המשפיע על משך הלימודים הוא תדירות הפגישות הלימודיות, כאשר מן הסתם ככל שהתדירות גבוהה יותר, זמן הלימודים מתקצר. עם זאת, חשוב לציין שלימודים דורשים זמן והשקעה, ולעתים מוטב לפרוס אותם על מנת להבטיח הפנמה ותרגול של החומר הנלמד.
מידע נוסף >>>
 

 
נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות
הנציבות פועלת מתוקף חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות התשנ"ח- 1998. תחומי הפעילות כוללים חקיקה, אכיפה, הדרכה, שילוב בקהילה, ייעוץ וייצוג משפטי. היחידה לפניות הציבור של הנציבות מקבלת פניות בימים א עד ה בין השעות 08:00-15:00.
  • לפנייה בנושאי: דיור, תעסוקה, הפליה בביטוח, חינוך, פנאי ותחומי חיים נוספים - טלפון: 02-6549558 דוא"ל:tovar@justice.gov.il
  • לפנייה בנושאי נגישות- טלפון: 02-6549561 דוא"ל: iritsha@justice.gov.il כתובת: רחוב בית הדפוס 12 ,בנין "בית השנהב" , אגף B ירושלים 95483 טלפון: 02-6549558 פקס: 02-6549566 דוא"ל: mugbaluyot@justice.gov.il אתר האינטרנט www.mugbaluyot.justice.gov.il

 
משרד העלייה והקליטה
חוברת המאגדת בתוכה, זכויות, מידע ושירותים לאנשים עם מוגבלות עם הפנים לעולה החדש. 

החוברת מוגשת בשפות: רוסית, אנגלית, צרפתית ועברית עבור ציבור העולים החדשים ובני משפחותיהם, והיא כוללת זכויות, חוקים ונהלים בתחום השירותים הממשלתיים והציבוריים לאנשים עם צרכים מיוחדים.

החוברת הולמת את רוח האמנה בדבר זכויות של אנשים עם מוגבלות שאומצה על ידי האו"ם בדצמבר 2006 ואשר נחתמה על ידי ישראל במרס 2007 .
 
החלק הראשון של החוברת מציג בקצרה את השירותים הממשלתיים הניתנים לציבור האנשים עם מוגבלות, ומציג את דרכי הפנייה אל נותני השירותים. בחלקה השני מופיעה רשימה חלקית של ארגונים ארציים המעניקים שירותים לאנשים עם מוגבלות ולמשפחותיהם.
 
חשוב להדגיש, רשימת השירותים בחוברת מיועדת להתמצאות ראשונית בלבד. מידע מפורט יותר ניתן לקבל במשרדים ובארגונים נותני השירותים, בנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, במוקדים עירוניים, במחלקות לשירותים חברתיים של הרשויות המקומיות וכן באתרי האינטרנט של משרדי הממשלה והארגונים השונים. המידע המתפרסם בחוברת הוא כלי עזר שנועד להתמצאות בלבד ואינו מקנה זכאות לסיוע. המידע משתנה מעת לעת, לכן לפני נקיטת צעד כלשהו, מוצע לבדוק את זכאותכם האישית בכל משרד או ארגון.
 
בזכות - המרכז לזכויות אנשים עם מוגבלויות
ארגון בזכות פועל לקידום זכויותיהם של אנשים עם כל סוגי המוגבלות, לשילובם ולשיתופם בכל תחומי החיים. אנשים עם מוגבלות, בני משפחה ואנשי מקצוע מוזמנים לפנות למוקד פניות הציבור של בזכות במקרים בהם נפגעה זכותו של אדם מחמת מוגבלותו.
כתובת: ת.ד. 34510, ירושלים 91000
טלפון: 02-6521308 פקס: 02-6521219
mail@bizchut.org.il
מידע נוסף >>>
 

כל זכות
מאגר המידע מקיף על זכויות תושבי ישראל והדרכים למימושן בכלל אלו של בעלי מוגבליות.
 

חוקים ותקנות נגישות – אתר נגישות ישראל
דברי החקיקה, התקנות והתקנים לקוחים מאתר נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, משרד המשפטים.
 

 
הקליניקה לזכויות אנשים עם מוגבלות בפקולטה למשפטים האוניברסיטה העברית
הקליניקה פועלת למען קידום זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ושילובם המלא בחברה, ומתמקדת בעיקר בתחומים של תעסוקה והשכלה.
 
הקליניקה מספקת ייעוץ משפטי לפונים פרטיים ולארגונים בתחום. במקרים מתאימים, הקליניקה גם מלווה ומייצגת לקוחות בהליכים משפטיים בערכאות השונות.
 
בנוסף, הקליניקה עוסקת בקידום חקיקה ושינויי מדיניות בתחום. שירותי הקליניקה ניתנים בחינם על ידי סטודנטים למשפטים, בליווי והנחיה של עורכי-דין.
 
טלפון: 02-5882554 או 02-5882569
פקס: 02-5882544
 


הקליניקה לזכויות אנשים עם מוגבלויות – אוניברסיטת בר אילן
הקליניקה מעניקה סיוע משפטי וכן מידע בנוגע לזכויותיהם של אנשים עם מוגבלות. הסיוע והמידע ניתנים לאנשים עם מוגבלות, לבני משפחתם ולארגונים העוסקים במיצוי זכויות בתחום זה, מתוך רצון לממש את הזכויות הקבועות בדין ולקדם זכויות נוספות. שירותי הקליניקה מוענקים על ידי סטודנטים הלומדים בשנה השלישית בפקולטה, בהנחיית עורכות הדין בקליניקה.
 
הסטודנטים מנסחים מכתבים לרשויות, עתירות לערכאות השונות, דפי מידע בדבר זכויות אנשים עם מוגבלות ומסייעים לפונים בניהול מו"מ אל מול גופים שונים איתם הם באים במגע.
שעות קבלה (בתיאום מראש):
ימים ראשון עד חמישי, בין השעות 18:00-9:00 בניין 305 חדר 3.
טלפון: 03-5318373: disability.rights@biu.ac.il

 
פורטל של פסקי דין  בנושא הפליית אנשים המתמודדים עם  צרכים
 

 
פורום עורכי דין - מענה משפטי באמצעות פורום
האתר המשפטי הגדול והמוביל בתחום המציג אלפי מאמרים ופסקי דין במגוון רחב של תחומים משפטיים, פורום עורכי דין בהתמחות אישית. כמה פעמים שאלת את עצמך איך מתמודדים מול רשויות השלטון? איך יוצאים מהחובות ? איך להתמודד עם עיקול? איזה סעיף אפשר להוסיף בחוזה? מה הזכויות שלי בעבודה? בסכסוך עסקי או משפחתי? חקירה משטרתית? מתי להגיש תביעה?
 
לרשותך שירות חדש באתר - מענה משפטי על שאלות באמצעות פורום עורכי דין. כאן תמצא מבחר פורומים המנוהלים ע"י עורכי דין המתמחים בתחומים ספציפיים. הפורומים מסודרים לפי תחומים מדוייקים בענפים משפטים שונים. עורכי הדין מנהלי הפורום ישתדלו לספק לך מענה משפטי איכותי ומהיר ככל האפשר.
 

מרכז זינוק - פסיכומטרי ובגרויות לליקויי למידה ולאנשים עם בעיות קשב וריכוז
מרכז פסיכומטרי זינוק הוקם על מנת לתת מענה לבעלי הפרעות קשב וריכוז ובעלי לקויות למידה הרוצים להצליח בבחינה הפסיכומטרית ובבגרויות. המרכז פועל אף להגשמת מטרות חברתיות: הכרה ביכולותיהם של בעלי הפרעות קשב וריכוז ולקויי למידה דרך ההבחנה כי אלו אינן "הפרעות" או "לקויות" אלא תכונות. כשנותנים לתכונות אלו את היחס המתאים הן יכולות להביא להצלחה הן ברמת הפרט, הן ברמת הארגון, והן ברמת החברה.
 

 
אביליקו  - abiliko
האתר המקיף לחיים עם מוגבלות מומלץ ביותר בו ניתן למצוא קהילות שונות, מומחים שיענו על שאלות, עבודה נגישה, חופשה נגישה ועוד....
 

 
עזרים
אתר מידע בעברית, רוסית וערבית על יותר מ16,000 אביזרי עזר, ספקים ומשאילים.

ביתן 23 א'. ביה"ח ע"ש חיים שיבא,
תל השומר מיקוד:52621
טל'03-5303739
פקס'03-5357812
דוא"ל azarim@milbat.org.il
 

 
מילב"ת
עמותה ציבורית הפועלת במטרה להעלאת רמת חייהם ולהקלת השתלבותם של אנשים בעלי מוגבלויות באמצעות סביבה טכנולוגית נגישה ומותאמת.
 
העמותה מספקת יעוץ מקצועי ונטול פניות על אביזרי עזר בכל תחום, לרבות אביזרים המסייעים בלימודים. כמו כן קיימת בעמותה קבוצת מתנדבים טכניים המכינים אביזרים מותאמים במיוחד לפונה, במקרה שאין אביזר מתאים עבורו בשוק

 
הסדנה הירושלמית לאביזרי עזר לנכים- המרכז לחיים עצמאיים
בסדנה מפתחים, מעצבים ומייצרים אביזרי עזר בהתאמה אישית ונותנים שירות תיקונים ואחזקה לכיסאות גלגלים, התאמות מיוחדות למושבים, ידיות, קביים ועוד. כתובת: רח' סן מרטין 5, גוננים טלפון: 02-6481460
 

 
אלווין ישראל - עצמאות לאנשים עם מוגבלויות‎
הארגון מספק שרותי תמיכה לאלפי ילדים, מתבגרים ומבוגרים עם מוגבלויות, ובמשך השנים סיפק כלים למאות מבוגרים לעבוד בתעסוקה נדרשת בקהילה; לעשרות ילדים לצאת ממסגרות החינוך המיוחד ולהשתלב במערכת החינוך הכללי; ולמתבגרים ומבוגרים לגור בתנאים עצמאיים בהתאם לרצונם ועם התמיכות המתאימות.
מידע נוסף >>>

 
הספריה המרכזית לעיוורים ולבעלי לקויי ראיה
הספריה המרכזית לעיוורים ולבעלי לקויות קריאה (ע"ר) פועלת מזה 66 שנים כארגון הגדול והמוביל בתחום הנגשת התרבות והמידע. הספריה שואפת לצמצום הפער החברתי, התרבותי והחינוכי מתוך אמונה שכולנו זכאים לצרוך את אותן חוויות תרבותיות, לחגוג את אפשרות הבחירה וליהנות מהעבודות הנפלאות שיש לתרבות הישראלית להציע!

הספריה מאפשרת השאלה של ספרים מוקלטים, מנגישה את כלל רבדי התרבות - ספרות ועיתונות, קולנוע וטלוויזיה, תיאטרון ואמנות חזותית,ושירותיה ניתנים לכולם, ללא הבדל דת, לאום ומגזר. מנויי הספריה, מרביתם עיוורים וכבדי ראייה, והיתר לקויי למידה, בני הגיל השלישי ועוד, בעלי מכנה משותף אחד – קושי ביכולתם לקרוא טקסט מודפס. יתרה מכך, הספריה יוצרת ומפיקה תכנים תרבותיים מונגשים, הזמינים לצפייה במרכזי התרבות השונים בכל רחבי הארץ – בבתי קולנוע, בתאטרון ובטלוויזיה