כתבות ואירועים

מחזור ראשון של נשים מהמגזר החרדי מסיים קורס גרפיקה ממוחשבת

לאחרונה הסתיים המחזור הראשון של קורס חשיפה לאקדמיה-"גרפיקה ממוחשבת מעשי" לנשים מהמגזר החרדי. הקורס הייחודי לHIT- נועד להעניק כלים שייסעו להשתלבות נשים אלו בעבודה בתחומים הטכנולוגיים כמו גם המשך לימודים במוסדות אקדמיים להשכלה גבוהה.

בין הנושאים שנלמדו בקורס: הכרת מושגי היסוד של גרפיקה ממוחשבת, הכרת ממשק תוכנת Photoshop ועקרונות השימוש בה, עיצוב ועריכת תמונות, עיצוב למסך ולדפוס, הכרת ממשק תוכנת Illustrator ועקרונות השימוש בה וכן עיצוב אובייקטים וקטוריים.

בסיום הקורס הוצגה התערוכה "היה היה - החזרת עטרה ליושנה" פרי עבודתן של התלמידות שהשתתפו בקורס. בתערוכה הוצגו כרזות מקוריות שנועדו להפיח חיים ולשווק מוצר/חפץ ישן, שיצא מהאופנה ומשימוש.

כל כרזה אופיינה בסגנון עיצובי ייחודי ושילבה תמונות, טקסטורות וצבעים שהדגישו את הקשר בין ישן לחדש. בין המוצרים שנבחרו: מאזניים, מכתש ועלי, קומקום שורק, טלפון חוגה ועוד.

הקורס הועבר על ידי רותם ישראל, מרצה בפקולטה לטכנולוגיות למידה, ושתי סטודנטיות מהפקולטה: נוי משגב והדס שטיינר.

בדברי הברכה שלה הודתה רותם לפרופ' אדוארד יעקובוב שנתן את ברכתו ותמיכתו ואפשר את פתיחת הקורס הזה,לבשמת טוצ'ין שלום על העזרה והליווי לכל אורך הדרך,ליפעה בנר על החזון שהוביל לפתיחת הקורס הזה,לגיל אחרק על הארגון המופלא, התמיכה והפרגון וכן לנוי והדס על ההשקעה והמקצועיות.

רותם, נוי והדס ציינו בגאווה את את ההתקדמות של התלמידות ואת הנכונות שלהן ללמוד ולהשקיע על אף כל המגבלות, הילדים שמחכים בבית והשעה המאוחרת.

קיומו של הקורס עולה בקנה אחד עם יעדי המכון להנגשת ההשכלה האקדמית למגזרים שונים באוכלוסיה באמצעות הקמת מסגרות לימוד אקדמיות וקדם אקדמיות למגזרים השונים.