קול קורא להשתתפות בתחרות בינלאומית נושאת פרסים

ארגון הביומימיקרי הבינלאומי (Biomimicri 3.8 Institute) הכריז השנה על תחרות נושאת פרסים לסטודנטיות וסטודנטים ממכללות ומאוניברסיטאות ברחבי העולם, הנקראת:

A Biomimicri Student Design Challenge focused on a selected real-world problem

תחום הביו-מימיקרי (Biomimicri), הנקרא גם ביו-מימטיקה (Biomimetics), או עיצוב בהשראת
מערכות ביולוגיות, הוא תחום עכשווי ומתפתח בעולם כולו, המבקש למצוא פתרונות אפקטיביים ובני קיימא לבעיות עיצוב ובעיות טכנולוגיות על ידי חיקוי של צורות, תהליכים ומערכות אקולוגיות בטבע.

תחרות זו מהווה הזדמנות לסטודנטים לעבוד בצוותות מצומצמים (בין שניים לשישה תלמידים בצוות), עם מנחה מטעם המוסד האקדמי שבו הם לומדים, ביישום התפיסות והכלים שמספק תחום הביו-מימיקרי למציאת פתרונות לבעיות ולאתגרים הניצבים בפנינו כיום. הארגון יספק לצוותים אלה משאבים (סרטוני וידיאו, הרצאות, גישה לביולוגים החברים בצוות הארגון ועוד).

הנושא שנבחר לתחרות הפרסים של שנת 2012 נקרא WATER WISE, ועיקרו מציאת פתרונות ביומימיקרי לגישה למשאבי מים ולניהול משאבים אלה -- כיצד לכלכל אותם בתבונה בהסתמך על הדרכים שבהן מנצל אותם הטבע.