אורחים בתוכנית

"ניבוי ורשמים במוח הפרואקטיבי"

"ניבוי ותפיסה במוח הפרואקטיבי"

במסגרת שיתוף הפעולה שנרקם לאחרונה בין מרכז גונדה לחקר המוח
לבין התואר השני בעיצוב משולב
ירצה פרופ' משה בר על חקר מערכת העצבים הקורטיקלית
בהקשרים קוגניטיביים, כגון תהליכי תפיסה וזיכרון.
27.10.2015 יום ג', בבניין 3, אולם הכנסים, בשעות 13:45-12:30.

פרופ' משה בר

פרופ' משה בר, שישמיע ב-27.10.2015 את ההרצאה הפותחת את הקולוקוויום של התואר השני בשנת הלימודים תשנ"ו, הוא ראש המרכז הרב תחומי לחקר המוח על שם לסלי וסוזן גונדה וראש המעבדה למדעי העצב הקוגניטיביים באוניברסיטת בר אילן.
תחומי התעניינותו של פרופ' בר הם מגוונים, החל מתפיסה חזותית וזיכרונות אפיזודיים וכלה בקשר בין תהליכים קוגניטיביים, מצב רוח ודיכאון. עבודתו של פרופ' בר נסבה על מגוון תחומים בחקר המוח הקוגניטיבי: תהליכי ניבוי במוח, עיבוד קורטיקלי בעת תפיסה חזותית, תהליכי עיבוד אסוציאטיבי והמנגנונים הקורטיקליים של יצירת רשמים ראשוניים והעדפות.
בהרצאתו יתמקד פרופ' בר בפרואקטיביות של מוחנו, שאינו חדל לייצר קישורים בין התרשמויותינו המיידיות לבין הזיכרונות האגורים בו. הוא ירחיב את הדיבור על תהליכי ה- "top-down" בתפיסה וניבוי המתחוללים בקליפת המוח; כמו כן יעלה הנחות בדבר מטרתה ותכליתה של יצירת הזיכרונות. מחקריו של פרופ' בר מצביעים על כך שניבוי ותהליכי עיבוד אסוציאטיבי נמצאים בבסיס תהליכים מוחיים רבים ועשוים להסביר מגוון תופעות, למן התרשמויותינו הראשוניות ועד יצירת זכרון כוזב, למן אסוציאציות ועיבוד סצינות ועד ליצירת העדפותינו האסתטיות, למן פעילות מוחית ב- default mode ועד לשורה של הפרעות. פרופ' בר יבחן כיצד הדמיות מנטליות כגון תיכנון ו"שוטטות המחשבות בהיסח הדעת" משפיעות על ניבוי העתיד ומקילות עלינו באינטראקציה היומיומיות שלנו עם הסביבה.
פרופ' משה בר הוא בעל תואר ראשון בהנדסה ביו-רפואית מאוניברסיטת בן-גוריון, תואר שני במדעי המחשב ובמתימטיקה יישומית ממכון וייצמן למדע ותואר דוקטור (בהצטיינות יתרה) במדעי העצב הקוגניטיביים מאוניברסיטת דרום קליפורניה. לאחר פוסט דוקטורט במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת הרווארד ובבית החולים Massachusetts General Hospital בבוסטון, קיבל מינוי בסגל אקדמי בכיר בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד ב- Massachusetts General Hospital, שם הוביל קבוצת מחקר במשך יותר מעשור. בסוף שנת 2011 חזר פרופ' בר לישראל וקיבל על עצמו את התפקיד של ראש המרכז הרב-תחומי לחקר המוח באוניברסיטת בר-אילן. כראש הראשון של המרכז כיהן פרופ' משה אבלס.

מצורף קישור למאמר הנסב על מחקריו:
ארועים