אורחים בתוכנית

"סייבורגים: בין אלוהות למוגבלות"

הרצאתה של ד"ר כרמל וייסמן תהיה השנייה בסידרת ההרצאות בקולוקוויום של התואר השני בעיצוב משולב בשנת הלימודים תשע"ו. היא תבחן את השינויים שנוצרו בתחום מאז פרסום "מניפסט הסייבורג" בידי דונה האראוויי לפני שלושים שנה.

ד"ר כרמל וייסמן
ד"ר כרמל וייסמן תרצה במסגרת הקולוקוויום של התוכנית לתואר שני בעיצוב משולב ביום ג', 10.11.2015, בבניין 7, חדר 213, בשעות 14:00-12:30.
ד"ר כרמל וייסמן, היא חוקרת תרבות דיגיטלית במכון כהן להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות ובתוכנית הרב תחומית במדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב. היא מבקרת של שיח העתידנות הטכנולוגית, כותבת על מגמות בתר-אנושיות בעיתונות הישראלית וחיברה את הספר עברית אינטרנטית יחד עם אילן גונן. היא בעלת דוקטורט בתקשורת מן האוניברסיטה העברית בירושלים.
שלושים שנה לאחר פרסום מניפסט הסייבורג בידי דונה האראוויי (Haraway) תבחן ד"ר וייסמן בהרצאתה את הפער בין כוונותיה של האראוויי לבין הפרשנות שאנו מפרשים את המושג בגלגולו הנוכחי, ולבין השלכותיו על שיח העתידנות הטכנולוגית. היא תדבר על שני תסריטים הפוכים של פוסט-אנושיות הנובעים ממצב זה – ואולי יתגלה תוך כדי כך שהסייבורגים המהלכים בינינו הם לא בדיוק מה שחשבנו...