אורחים בתוכנית

"ערי מעבר: עיצוב חדשני למען התחדשות חברתית"

ערי מעבר: עיצוב חדשני למען התחדשות חברתית
Transition Towns: New Design for Social Innovation

פרופ' ג'וזפה מרינלי דה מרקו
פרופ' ג'וזפה מרינלי דה מרקו, סגן הנשיא של האקדמיה ISIA Roma Design, איטליה, שיישא ב-9.12.2014 את השלישית בסדרת ההרצאות של הקולוקוויום השנה, "ערי מעבר: עיצוב חדשני למען חדשנות חברתית", ירחיב את הדיבור על מקומות מגורים כמרחבים של מעבר, על ארעיות והעיר המודרנית, ועל טכנולוגיות חדשניות המאפשרות ליצור את העיר החכמה למען קהילות עירוניות מתחדשות.
פרופ' ג'וזפה מרינלי דה מרקו, שהוא גם אמן וסופר, התמחה בתחום האדריכלות והעיצוב והיה מעורב בתכנון פרויקטים בינלאומיים, ביניהם המיזם בנושא Transition Towns, המתקיים זה שלוש שנים, ו"שבוע העיצוב" באוניברסיטת פורדנונה (Pordenone), איטליה. עבודותיו התפרסמו בכתבי עת מקצועיים נחשבים והוא מרצה מבוקש בכנסים בינלאומיים ומעביר סדנאות בתחומי התמחותו ברחבי תבל: בספרד (ברצלונה), בהודו, ביפן (אוניברסיטת צ'יבָּה בטוקיו) ועתה גם בישראל, במכון הטכנולוגי חולון.

כיום, לאור ההתפתחויות הכלכליות והחברתיות המואצות של המאה ה-21, הוא עוסק בקשר שבין עיצוב ותרבות כמנוף להתחדשות חברתית וכקטליזטור לשינויים סביבתיים וכלכליים באמצעות טכנולוגיות חדשות בתחומי המידע והתקשורת – המאפשרות יצירת "ערים חכמות", שבהן "מקלט הטלוויזיה מדבר עם המקרר" מעל לראשם של בני האדם. הפרוייקטים שלו עוסקים בקשר שבין עיצוב, תעשייה וטכנולוגיה ככלי לפיתוח קהילות בנות קיימא ולאתגור השיח הפילוסופי והאקדמי על חברת העתיד.