אורחים בתוכנית

"זהות האזרח וטשטוש הגבולות הפוליטיים"

dalya
ד"ר דליה שיינדלין
ד"ר דליה שניידלין, שתישא ב-24.3.2015 את השנייה בסדרת ההרצאות של הקולוקוויום בסמסטר ב', היא עיתונאית ופרשנית, המשמשת כיועצת אסטרטגית וסוקרת דעת הקהל בקמפיינים פוליטיים וחברתיים בארץ ובעולם.
בהרצאתה תתחקה אחר ההגדרות של ימין, מרכז ושמאל בישראל ומשמעותן ותבחן כמה שאלות חשובות, ביניהן: האם קיימת בישראל נאמנות למפלגות לאורך זמן? האם יכולה ההצבעה הקודמת לצפות במדויק את ההצבעה העתידית של האזרח בישראל? מה קורה במדינה שבה משתנה הרכב המפלגות מדי כמה שנים, כאשר מפלגות מתאחדות, מתפצלות, נעלמות ומשנות את שמן תוך מאמץ לשנות את זהותן? ובבחירות האחרונות – האם האזרחים הצביעו לפי אבטיפוסים פוליטיים, או שברו אותם? מי הם ומה היקפם של הקולות הצפים? מה בין הזהות האישית לזהות/מיתוג המפלגתי?
ד"ר דליה שיינדלין היא בעלת תואר שלישי במדעי המדינה מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מאוניברסיטת הרווארד ותואר ראשון מאוניברסיטת מקגיל שבמונטריאול. בעבודת הדוקטורט שלה חקרה את התופעה של "מדינות פאנטום", אשר הצהירו על עצמאותן אך לא זכו להיות מוכרות כמדינות. היא ייעצה בקמפיינים פוליטיים/חברתיים/לאומיים באוסטריה, איטליה, ארצות הברית, בולגריה, זנזיבר, יוון, סרביה, קפריסין ורומניה. נוסף על כך הועסקה בחמש מערכות בחירות בישראל, כולל בבחירות 2015 כיועצת סקרים למחנה הציוני.
לד"ר שיינדלין יש טור קבוע במגזין העצמאי Magazine972, והיא כותבת לסירוגין בעיתונים נוספים בארץ ובעולם. היא לימדה כמורה מן החוץ באוניברסיטת בן גוריון, וכיום היא מרצה באוניברסיטת תל אביב ובמכללת עמק יזרעאל בתחום של קמפיינים פוליטיים.