אורחים בתוכנית

"על הגירה, פיתוח וערי רפאים – מבט על תהליכים אורבניים בסין"

"על הגירה, פיתוח וערי רפאים -
מבט על תהליכים אורבניים בסין"

ביום שלישי 12.5, בניין 6, חדר 102 אולם הכניסה,
בשעות 13:45-12:30

ד"ר דרור קוכן
ד"ר דרור קוכן, שיישא ב-12.5.2015 את הרביעית בסדרת ההרצאות של הקולוקוויום בסמסטר ב', הוא עמית מחקר במכון טרומן באוניברסיטה העברית. דרור השלים את לימודי הדוקטורט במחלקה ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטה העברית והיה עמית מחקר במעבדה לתכנון, קהילה וסביבה באוניברסיטת תל אביב, וכן במרכז ללימודי סין באוניברסיטה הסינית של הונג קונג. הוא מלמד על מרחב וחברה בסין העכשווית באוניברסיטה העברית, באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, וחוקר את ההקשרים המרחביים של תופעת ההגירה הפנימית בסין וכן את התפתחות מערכת הייצוגים של תכנון עירוני בסין העכשווית ואת המרחבים השונים שבהם מתקיימים ייצוגים אלו.

תהליך העיור המואץ המתרחש בסין בשלושת העשורים האחרונים מעצב מחדש את פניה של מדינה זו ונמנה עם אחד התהליכים הכלכליים והסביבתיים החשובים ביותר בזירה הגלובלית במאה ה-21. היקף התופעה, מורכבותה, המהירות שבה היא מתרחשת והשינויים הרבים במדיניות התכנון והפיתוח במדינה מחייבים אותנו לבחון מחדש את התאמתם של הכלים התאורטיים והפונקציונליים המשמשים כיום לניתוח תהליכי הפיתוח העירוני בסין. ההרצאה תעמוד על כמה מרכיבים מרכזים בעיצוב תהליכי הפיתוח והתכנון העירוני בסין ותנסה לבחון האם מדינה זו ממציאה מודלים חדשים של עירוניות וכיצד היא מתמודדת, ברמות שלטוניות ותכנוניות שונות, עם הקשיים הנוצרים בתהליך הפיתוח העירוני.