אורחים בתוכנית

"Architecture for Psychiatric Environments and Therapeutic Spaces"

הרצאתה של ד"ר אוונגליה (ליה) חריסיקו במסגרת הקולוקוויום של התואר השני בעיצוב משולב תעסוק בהשפעת חללים ומערכי סביבה על תהליכים תרפויטיים באדריכלות של מרכזים לבריאות הנפש.

ד"ר אוונגליה (ליה) חריסיקו, שתישא ב-6.1.2014 את האחרונה בסדרת ההרצאות של הקולוקוויום השנה, תרחיב את הדיבור על עיצוב מרכזים לבריאות הנפש בדגש על השפעת חללים ומערכי סביבה על תהליכים תרפויטיים. היא מגיעה במיוחד לישראל ול-HIT על מנת להרצות על ספרה, הרואה אור בימים אלה, Architecture for Psychiatric Environments and Therapeutic Spaces. במסגרת הרצאתה תדבר על הפרקטיקות הקיימות כיום בתחום זה ועל מגמות עתידיות, בדגש על Evidence Based Design, ועל משרד האדריכלים שלה, SynThesis: Creative Architecture Research & Design (לונדון-אתונה), המתמחה בתכנון מרכזים לבריאות הנפש שעיצובם מתחשב במיוחד בצרכיהם הפיסיולוגיים והתפיסתיים של פגועי הנפש במאה ה-21.

ההרצאה תינתן בשפה האנגלית.

ד"ר אוונגליה (ליה) חריסיקו מלמדת בבתי הספר לרפואה ולאדריכלות באתונה ובלונדון, היתה חוקרת ביוניברסיטי קולג', לונדון (UCL), ויועצת למשרד הבריאות ביוון. היא בוגרת אוניברסיטת אריסטוטלס בתסלוניקי, יוון, מוסמכת באדריכלות ועיצוב מבנים לרווחתם של פגועי נפש ב-London South Bank University ובעלת תואר שלישי באדריכלות סלוטוגנית, בדגש על סגולותיו התרפויטיות של המרחב, מבית הספר על שם ברטלט ב-UCL. מחקריה זיכו אותה בפרסים על תכנון מבנים למען ילדים הלוקים באוטיזם (סינגפור 2009, לונדון 2014), ובפרס האקדמיה הבינלאומית לעיצוב למען בריאות הנפש (קואלה לומפור, 2012).