אורחים בתוכנית

"היברידים עיצוביים: טכניקות מסורתיות בעולמות הדיגיטליים"

יום ג', 25.11.2014, בשעות 13:45-12:30 בבניין 7, חדר 213

ד"ר עמית צורן

ד"ר עמית צורן, שיישא ב-25.11.2014 את השנייה בסדרת ההרצאות של הקולוקוויום השנה, "היברידים עיצוביים: טכניקות מסורתיות בעולמות הדיגיטליים", ירחיב את הדיבור על טכנולוגיות המחשוב כמייצרות פיקוח ויעילות, ועל יד אנוש כמשמרת את כושר ההבעה הסובייקטיבי.
בהרצאתו ידבר על כלים חכמים, המאפשרים את קיומה של אינטראקציה היברידית – ואת יצירתם של עיצובים שבהם מתלכדות הטכנולוגיות המחשוביות עם הפרקטיקות המסורתיות. מצד אחד יבחן את ממלכת הטכנולוגיות המחשוביות המתהווה והולכת, ומצד שני את הממלכה הקלאסית של כישורים ידניים, ויתחקה אחר המכונה הדיגיטלית כמייצרת יעילות ואמצעי פיקוח, ואחר מלאכת הכפיים כמשַמרת את כושר ההבעה הסובייקטיבי.
ד"ר עמית צורן הוא מרצה בכיר בבית הספר להנדסה ולמדעי המחשב, האוניברסיטה העברית בירושלים, וחוקר עמית במעבדת המדיה של MIT. הוא בעל תואר שני ותואר ד"ר מ-MIT, תואר שני בעיצוב מבצלאל, אקדמיה לאמנות ועיצוב, ותואר ראשון בהנדסת מערכות תקשורת מאוניברסיטת בן גוריון.