כתבות ואירועים

קורס סייבר חדש וייחודי בבית הספר ללימודי תעודה

השבוע נפתח במכון קורס מיישם הגנת סייבר במסגרת ביה"ס ללימודי תעודה.
מטרת הקורס היא הכשרת עובדים ומנהלים בארגונים תוך היכרות העולם הקיברנטי בו אנו חיים, ומאפייני פעילות הגורמים השונים המשפיעים על עולם זה.

הסטודנטים בקורס יעסקו בלימודים תיאורטים ופרקטים מתוך מטרה לשלבם כמיישמי הגנת סייבר בארגונים.
הקורס ישלב לימודים תיאורטיים עם פרקטיקה של אימון מתקדם במטווח סייבר, כולל סימולציה של מגן מול תוקף IT ו SCADA

ראש ביה"ס ללימודי תעודה, ישראל אוחנוב בירך את הסטודנטים עם פתיחת הקורס ואיחל להם הצלחה בלימודים ובהשתלבות בעבודה בעולם הגנת הסייבר, הוא הדגיש את העובדה כי בהקמת מעבדת הסייבר המתקדמת הושקעו משאבים רבים והיא נחשבת לאחת המעבדות המתקדמות בשוק הישראלי.

דר' הראל מנשרי, ראש תחום הסייבר: "מדובר בקורס ייחודי ברמתו ובעובדה שהוא משלב פרקטיקה, סיורים וסימולציות, צוות מורי בית הספר לסייבר במכון הטכנולוגי חולון מורכב כולו מאנשי מקצוע מובילים מהשורה הראשונה בארץ ובעולם, בעלי ניסיון ארוך שנים וידע עצום בתחומי הסייבר. תכנית הלימודים נבנתה על פי התוויות מטה הסייבר הלאומי של מדינת ישראל, והקורסים כוללים את המקצועות הנדרשים על פי התוויות אלו לעמידה במבחני רמה. "

בין התכנים הנלמדים בקורס: מאפייני לוחמת סייבר, דרכי פעולה וכלי תקיפה, פשיעת סייבר, תשתיות קריטיות והתלות ביניהן, אירועי לוחמת סייבר, שחקנים בשדה הקיברנטי, חקיקה, מוסר ואתיקה, סייגים להפעלת כח, הגנה ואבטחה ועוד.