תשע"ח

בלשנים צעירים

קורס "בלשנים צעירים" הינו קורס  משלב עשייה.

בשנה"ל תשע"ח השתתפו בקורס 20 סטודנטים מפקולטות שונות (עיצוב, הנדסה, טכנולוגיות למידה ומדעי המחשב).
הקורס הועבר בהנחייתה של ד"ר נאוה שקד, מרצה בפקולטה למדעים.

במסגרת הקורס בנו הסטודנטים עבור תלמידים מכיתות ה' מבית ספר היסודי גולדטק בחולון פלטפורמה טכנולוגית דיגיטאלית ועיצובית ללימוד השפה האנגלית, במטרה להפוך את החוויה של לימוד השפה האנגלית לחוויה יצירתית.
השתתפות בקורס מקנה לסטודנטים נקודות זכות או/ ומלגות.

הקורס בנוי משיעורים כיתתיים במכון שהתחלקו לשיעורים עיוניים ולשיעורים מעשיים. בשיעורים הראשונים נלמד הרקע והבסיס התאורטי של מדע הבלשנות, ונעשה גם ריענון באנגלית. בהמשך הסטודנטים התחלקו לצוותים והתחילו לעבוד על הפרויקטים בכיתה, במתכונת של סטודיו. במחצית השנייה של הסמסטר, במקום מפגשים בכיתה, כל צוות הסטודנטים הגיע אל בית-הספר היסודי גולדטק בחולון.

הסטודנטים ישבו יחד עם התלמידים, חשבו איתם על רעיונות ומשחקים המעניינים אותם ואז החלו לייצר את המשחק בהתאם לנושא שנבחר.