יום העיון הבינלאומי השלישי במתמטיקה ובתורת הבקרה נערך ב HIT

זו השנה השלישית בה נערך יום העיון הזה  במכון הטכנולוגי, בהשתתפות מומחים ידועי שם ממוסדות אקדמיים מובילים בעולם.

תחום הבקרה הוא תחום קלאסי במתמטיקה שימושית בעל חשיבות רבה ליישומים תעשייתיים רחבי ממדים. התחום מתקדם מאוד והמחקר שלו מתמקד בהיבטים מורכבים במערכות לא-לינאריות, כך שתחום הייושמים הולך ומתרחב. תורת הבקרה היא שילוב של תחומים מתמטיים רבים ביניהם: אנאליזה, גיאומטריה ואלגברה.

פרופ' מיכאל מרגליות. צילום: דנה דושקין

השנה התארחו בכנס 7 מרצים מובילים בתחומם ובתוכם שני מרצים ידועי שם  מצרפת:
פרופ'  ז'אן לוין אשר הגדיר והמציא את המושג "מערכות שטיחות דיפרנציאלית" מושג שפתח גישה חדשה בשנות ה-90 לבקרת מערכות לא לינאריות ושהיום מניעה מחקרים חדשים בעולם.

נושא הרצאתו  בכנס: "לקראת אנאליזה גלובאלית של שטיחות דיפרנציאלית, עם יישום לתכנון תנועה גלובלי".
ופרופ' פרנסואה אוליבייה המתמחה  במערכות דינמיות מונטוניות ובמערכות בקרה מונוטוניות. נושא הרצאתו בכנס: "מערכות דינמיות מונוטוניות ומערכות בקרה מונוטוניות".

פרופ' עזרא זאב, דקאן הפקולטה למדעים. צילום: דנה דושקין

החוקרים האורחים הנוספים אשר הגיעו  ממוסדות אקדמיים מובילים בישראל הרצו על תחומי מחקרם:
פרופ' מיכאל מרגליות מאוניברסיטת תל אביב, הרצה על מערכות דינמיות מונוטוניות שיישומיהן בביולוגיה והנדסה.

פרופ' צבי ארטשטיין ממכון וייצמן, נתן הרצאה על המחקר שהתחיל לפני כ-20 שנה בנושא מערכות דינמיות עם גם דינמיקה איטית וגם דינמיקה מהירה. הוא הראה תוצאות מרשימות.
 פרופ' אמיליה פרידמן מאוניברסיטת תל אביב, נתנה סקירה רחבה על מחקרה בנושא ייצוב מערכות על-ידי שימוש באותות דחויים, כולל עבור מערכות בדידות.

פרופ' פט-אולג גוטמן מהטכניון ופרופ' איליה יוסלוביץ מהטכניון. הרצו שניהם על עבודות משותפת בתחום הבקרה האופטימלית עבור מערכת מכנית מסוימת ועבור מערכות בקרת תנועה.

ד"ר ירמיהו קמינסקי: "יום העיון, בהיותו מפגש בינלאומי תורם רבות למיצובו של המכון בזירה הבינלאומית. העובדה שהמרצים המשתתפים בכנס נמצאים בחזית המחקר בתחום מציבה את HIT  כמרכז חדשנות ומצוינות בשדה המתימטיקה שימושית בכלל ובתחום תורת הבקרה בפרט".

חברי הועדה המארגנת של הכנס:
ד"ר ירמיהו קמינסקי, ראש המחלקה למתמטיקה שימושית HIT
פרופ' עזרא זאב, דקאן הפקולטה למדעים HIT