חדשות ואירועים

4 סטודנטים הציגו פרויקט בכנס בינ"ל בנושא עיבוד דיבור


4 סטודנטים מהמחלקה למתמטיקה שימושית במכון הציגו פרויקט בכנס Speech Processing. בכנס השתתפו אנשי אקדמיה ותעשייה רבים, הן מהארץ והן מחו"ל. הפרויקט הוצג בשפה האנגלית וזכה להתעניינות רבה מצד המשתתפים.
 
הסטודנטים מהמחלקה למתמטיקה שימושית במכון שציגו פרויקט בכנס ACLP
הסטודנטים סמיון בוצ'ס, בוגדן צ'גניוק, אלכס בורודין ולב קפנולין (משמאל לימין)

סמיון בוצ'ס, בוגדן צ'גניוק, לב קפנולין ואלכס בורודין הם ארבעת הסטודנטים שהפרויקט לו היו שותפים הוצג בכנס הבינ"ל Speech Processing Conference שנערך במכללה האקדמית אפקה.
הפרויקט נערך בהנחיית ד"ר נאווה שקד מהפקולטה להנדסה, וד"ר ניסים הראל מהפקולטה למדעים.
 
סמיון הוא בוגר תואר ושני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה . מתוך הבנת התרומה המשמעותית שלו תחום האלגוריתמים להתפתחותו המקצועית, נרשם במקביל ללימודי התואר השני בהנדסה ללימודי תואר ראשון במתמטיקה שימושית. את כל התארים הוא למד/לומד במכון.
 
סמיון: "במהלך התואר במתמטיקה שימושית נפתחה במיוחד עבורנו, קבוצה מצומצמת של סטודנטים למתמטיקה שימושית, "סדנת NLP" במטרה לתת לנו רקע ומבוא לנושאים שונים ומגוונים הקשורים ב-NLP – ניתוח שפה טבעית. (Natural Language Processing). תחום ה-NLP משיק להמון תחומים הן בהנדסה והן במדעים, וכך גם נבנתה הסדנה, בה קיבלנו הרצאות בנושאים שונים ממרצים שונים מהפקולטות להנדסה ומדעים".
 
"הפרויקט שהצגנו בכנס הוא אחד מכמה פרויקטי פיילוט בודדים אשר הותנעו השנה במחלקה למתמטיקה שימושית. הנושא מתבסס רובו ככולו על אלמנטים אותם למדנו בסדנת ה-NLP הנ"ל. בפרויקט אנו מציגים מערכת אשר מסוגלת "לבנות" באפון אוטומאטי, מאגר נתונים של קבצי דיבור, אשר מקורם ברשת האינטרנט. מאגר של אותות דיבור הוא חיוני במערכות דיבור רבות והוא משמש ישומים ויישומונים שונים למגוון מטרות שונות".
 
"עם ההתקדמות בפרויקט, הגשנו את מועמדותנו להשתתפות בכנס Speech Processing השנתי. מדובר בכנס העוסק אספקטים שונים של עיבוד דיבור ומשתתפים בו אנשי אקדמיה ואנשי תעשייה רבים, מהארץ ומחו"ל.. הפרויקט שלנו הוצג באחת מתוך 4 קבוצות עבודה שהיו בכנס. את הפרויקט לב קפנולין ואנוכי הצגנו באנגלית (שפת הכנס)".
 
סגל המנחים והסטודנטים
הסטודנטים יחד עם ד"ר נאווה שקד, פרופ' אלון איתי מהטכניון וד"ר ורד זילבר ורוד מהאוניברסיטה הפתוחה
 
"להשתתפות בכנס יש מספר אספקטים: חשיפה לנושאים מתקדמים ממיטב האנשים אשר עוסקים בתחום.הצגת פרויקט גמר מול אנשי מקצוע, כאשר כל אחד בקיא בנושאים עליהם מדברים, זהו אתגר לא פשוט בכלל, על אחת כמה וכמה כשמדובר בשפה האנגלית שהיא לא שפת האם שלך".
 
בוגדן ציגניוק, הוא סטודנט בן 19 בלבד הלומד כבר שנה שלישית במחלקה למתמטיקה שימושית וזאת במסגרת פרויקט 'מצוינוער'. בוגדן: "למדתי הרבה מהשתתפות בפרויקט ובכנס, בהרבה תחומים שונים. הפרזנטציות האחרות בכנס היו מעניינות מאוד ונעשו על ידי אנשים מקצועיים והם יהיו נקודת השוואה בשבילי לעתיד".
 

 
ד"ר נאווה שקד שהנחתה את הסטודנטים יחד עם ד"ר ניסים הראל אומרת: חשוב למכון לבנות פלטפורמות אקדמיות שישרתו את הסטודנטים בביצוע פרוייקטים ופרויקטי גמר לתואר ראשון ושני, בנושאים של ממשקי אדם מכונה ועיבוד מידע מולטימדיה. בדיוק לשם כך הוקם בשנה האחרונה המרכז החדש בראשו אני עומדת: מרכז M3IC - Multimedia, Multimodality, Human Machine Interaction Center
 
"מדובר במרכז ייחודי לא רק בישראל אלא אף ברמה עולמית. המוטיבציה להקמת המרכז היא שתחומי הטכנולוגיה בנושאי ממשקי אדם מכונה מעניינים הן בפן המחקרי והן בפן התעשייתי. בארץ קיימות חברות רבות העוסקות בתחום.אנו מעוניינים למנף את היתרון הגדול שיש למכון על הפקולטות השונות שבו בתחומים משיקים בנושא מולטימדיה, ממשקי אדם מכונה, וטכנולוגיות מוליטימודליות. נושאים טכנולוגיים רבים נמצאים על התפר ועל-ידי שיתוף הפעולה נוכל ליצור סינרגיה לא רק עם גופים אחרים אלא גם בפעילות המחקרית בתוך המכון.
 
"הפרוייקט של 4 הסטודנטים המוכשרים מהמחלקה למתמטיקה שימושית הוא אחד הפרוייקטים שנעשה בתמיכת המרכז. אנו מצפים להביא השנה פרויקטים נוספים"