"אני חש גאווה מיוחדת ש 30 מאמרים מדעיים שלי פורסמו לאחרונה בישראל"

פרופ' פבל קודריאבצב עלה לארץ מרוסיה רק לפני שנה וחצי, ולשמחתו הרבה כבר השתלב במעבדה לננוחומרים במכון. ד"ר אלה זאק, מנהלת המעבדה: "פרופ' קודריאבצב מביא עימו ידע מוערך בכימיה אי-אורגנית וכימיה קולואידית. במעבדה לננוחומרים נשתמש לטובה בניסיונו הרב"

פרופ' קודריאבצב ומנהלת המעבדה ד"ר זאק בפעילות משותפת במעבדה לננוחומרים

פרופ' פבל קודריאבצב עלה לארץ מרוסיה לפני כשנה וחצי, בשנת 2013. הראיון אתו נערך בשפה האנגלית והוא שיתף אותנו בסיפורו.

ספר לנו על החיים ברוסיה
פרופ' קודריאבצב: "הגעתי מהעיר פרם (Perm) שברוסיה. זו עיר גדולה הממוקמת 1,300 ק"מ מזרחית למוסקבה. זו העיר בה גדלתי, בגרתי והתפתחתי מבחינה אישית, מקצועית ואקדמית. יש לי תואר שני בכימיה מהאוניברסיטה של פרם. את התואר השלישי קיבלתי באוניברסיטה לכימיה במוסקבה. חשתי אז שאני פועל באווירה ובתנאים מתאימים כדי להתקדם ולהתפתח, ואכן התקדמתי יפה כמדען , וכן מבחינה אקדמית, עד לדרגת פרופסור. "

"ב 30 השנים האחרונות עמדתי בראש המעבדה לחומרים במכון לכימיה הנדסית ובמקביל עבדתי גם במעבדה דומה באוניברסיטה של פרם. הייתי דירקטור במפעל לא קטן אשר ייצר מעל מאה חומרים ומוצרים עבור משרד הביטחון, תעשיית הטילים והתעשייה הביטחונית ברוסייה. כמו כן עסק המפעל במחזור של חומרים שנפלטו כתוצאה מתהליכי ייצור כימיים. המפעל הזה ייצר מוצרים על בסיס תהליכים טכנולוגיים שפיתחתי בעצמי. אני חבר בשתי אקדמיות נחשבות ברוסיה: האקדמיה הרוסית של מדעי הטבע, והאקדמיה הבינלאומית לאקולוגיה".

מה גרם לך בעת הזו דווקא לעזוב את רוסיה ולעשות עלייה?
פרופ' קודריאבצב: " האפשרות של לעשות עליה לארץ תמיד הייתה ברקע, אך מסיבות שונות זה לא קרה לפני. זה צעד לא פשוט לבנות את עצמך מחדש בארץ חדשה. בשנים האחרונות החיים ברוסיה הפכו לבלתי אפשריים עבורנו, הן מבחינת האנטישמיות הגואה, והן מבחינת האופן בו דברים מתנהלים שם בתחומים שונים של חיים, עבודה ועסקים. כך אשתי ואני קיבלנו החלטה ועלינו ארצה. אנו מתגוררים כיום בבת-ים.

כריכות ספריו של פרופ' קודריאבצב

איך הגעת למכון?
פרופ' קודריאבצב: "כמדען עולה קיבלתי ליווי ממשרד הקליטה וכך שמעתי על הפקולטה למדעים במכון ועל הפעילות שנעשית במכון בתחומים הקרובים לתחומי הידע שלי. לשמחתי במכון יש פתיחות כלפי מדענים עולים ורצון לתרום לקליטת העלייה. שלחתי למכון את קורות חיים, אשר התקבלו על-ידי פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא המכון. אני חש בר מזל ומודה למכון על ההזדמנות".

"אני חש שפה, במכון, יש עבורי מקום להמשיך להתעסק במחקר ולתרום מהידע שלי. עד היום פרסמתי יותר מ 160 מאמרים בכתבי עת מדעיים, ו 3 ספרים שכתבתי זכו לצאת לאור תחת הוצאות נחשבות בלונדון ובגרמניה, רשמתי 30 פטנטים ואני חש גאווה מיוחדת על כך ש30 מאמרים שלי פורסמו לאחרונה פה בישראל.

ד"ר אלה זאק העומדת בראש המעבדה לננוחומרים במכון: " פרופ' קודריאבצב מביא עימו ידע מוערך בכימיה אי-אורגנית וכימיה קולואידית. יש לו ערך מוסף גדול למעבדה. אנו נקיים מחקר משותף ונשתמש לטובה בניסיונו הרב".