חדשות ואירועים

ד"ר האשם זועבי, מרצה בכיר לפיסיקה בפקולטה למדעים

 

ד"ר זועבי מתגורר בנצרת ומחזיק בשלושה תארים מהפקולטה לפיסיקה בטכניון. עם סיום הדוקטורט עבר לעיר פיזה באיטליה ל- Scuola Normale Superiore בזכות מלגה של האיחוד האירופי והתמחה בתחום האופטיקה הקוואנטית וחצאי מוליכים.

 

האשם זועבי

 

בשנת 2006 זכה ד"ר זועבי במלגת הומבולט מגרמניה ובמלגת ליזה-מייטנר מאוסטריה לפוסט דוקטורט, ובחר לעשות את לימודיו באוניברסיטת אינסברוק באוסטריה, שם התגורר במשך 6 שנים. בתקופה הזו התמחה בתחום "אטומים קרים מאוד Ultra-cold Atoms. דר' זועבי קבל הדרגה Privatdozent מאוניברסיטת אינסברוק.

עם תום התקופה עבר להתגורר בדרזדן-גרמניה ועבד כחוקר ב- Max Planck Institute ומאוחר יותר עבר להנובר-גרמניה, שם עבד כחוקר בכיר ב- Leibnitz University ובמכון אלברט איינשטיין והתמחה בננו-פוטוניקה.

 

לפני פחות משנה התקבל ד"ר זועבי לעבודה במכון הטכנולוגי והוא עוסק כאן במחקר בתחום הננו –פוטוניקה.

ד"ר זועבי זכה בפרס המועצה להשכלה גבוהה ובמענק לעידוד מרצים ומדענים מהמגזר הערבי להשתלב באקדמיה הישראלית.

"הוראה היא דבר חשוב מאוד בעיני שכן בלעדיה אי אפשר להתקדם", אומר ד"ר זועבי. "וזו השיטה היחידה להשאיר את המדע בחיים, זה העתיד ויש צורך ללמד את זה ולדבר על זה".

 

לדבריו תחום ההוראה הוא למעשה מבחן למרצה האם ביכולתו להעביר את החומר שהוא מכיר היטב לאנשים הנמצאים בתחילת הדרך. "אני אוהב את האינטראקציה עם הסטודנטים", הוא מדגיש.

הקורס אותו מלמד ד"ר זועבי הוא קורס פיסיקה למתימטיקאים אותו הגה ויזם. "מדובר בקבוצה קטנה של סטודנטים ואני אוהב לעקוב אחר התקדמותם מקרוב".

 

כאשר הוא נשאל על איפיון הדור הנוכחי של הסטודנטים אומר ד"ר זועבי כי הרגשתו היא שהסטודנטים של היום רוצים הכל מהר ובקצרה. "אנו מנמצאים בתקופת מעבר בסגנון ההוראה. יש לנו כלים טכנולוגיים חדשים המשפיעים על גישתנו להוראה אך עדיין יש מרצים המתעקשים על הגישה הישנה. אנו חייבים לחשוב על דרכים חדשות ואחרות להוראה וליצור יותר אינטראקציה בין המרצה לסטודנטים בנוסף לדיונים ישירים בנושאים הנלמדים. כמות הידע כיום היא אדירה ואין אפשרות להעביר את הכל ,ולעומת זאת להעביר חלק קטן בלבד אינה דרך יעילה.

 

ד"ר זועבי טוען כי יש צורך לנסות וללמד את הגישה המדעית- כיצד ינתן לפתור בעיות ואיך לגשת אליהן בצורה מדעית. מדובר במשימה שאינה קלה", הוא מדגיש אולם שאפשר להתחיל אותה בשלבים מוקדמים יותר במערכת החינוך.

 

פורסם: 26.4.18