חדשות ואירועים

מפגש מועדון המצטיינים של שנה א' בפקולטה למדעים


מפגש מועדון המצטיינים של שנה א' בפקולטה למדעים התקיים במכון, במטרה להציג את מגוון האפשרויות לקידום סטודנטים מצטיינים בשנה א', כולל האקתונים ושיתוף בפרוייקטים מחקריים ותעשייתיים.
פרופ' אדוראד יעקובוב, נשיא מהמכון, פתח את האירוע ובירך את הסטודנטים וציין שהוא שמח וגאה להיות חלק מהפקולטה שהמצוינות היא נר לרגליה. הוא איחל לסטודנטים להפוך ממצטיינים למצוינים וציין כי בעיניו ההבדל הוא שמצטיין הוא מושג יחסי  ואילו מצוין זו הגדרה אבסולוטית.
 
פרופ' עזרא זאב, דקאן הפקולטה למדעים
פרופ' עזרא זאב, דקאן הפקולטה למדעים
 
פרופ' יעקובוב אמר גם כי רבים מסגל ההוראה והמינהלי הינם מצטיינים וזה מועבר לסטודנטים: "אתם המנהיגים העתידיים של תעשיית ההיי טק הישראלי ואנחנו כאן לרשותכם כדי שתצליחו. נשמח לשמוע כיצד נוכל לסייע אקדמית ומקצועית על מנת שתמשיכו בדרך המצוינות".

דקאן הפקולטה פרופ' עזרא זאב אמר לסטודנטים כי הפקולטה רואה בהם "היהלום שבכתר" וכי הוא מקדם בברכה כל חשיבה משותפת עימם לקידום התוכנית ומיזמים חדשים. "הלימודים אמנם אינם קלים אך אני בטוח שתצליחו ומאחל לכם להיות גם מצטיינים וגם מצוינים".

ד"ר שי גול, הממונה על עידוד מצויינות בשנה א' במחלקה למתמטיקה שימושית אמר כי מטרת התוכנית היא לאפשר לסטודנטים להתרכז בלימודים ובמסלול ההצטיינות בעזרת מתן כלים לפיתוח המיומנויות שלהם ותמיכה לאורך התואר. אחד היתרונות העומדים לרשותם הוא האפשרות להתחיל לעבוד על פרויקטים כבר בשנה א'.
 
ד"ר גולשי גול, הממונה על עידוד מצויינות בשנה א? במחלקה למתמטיקה שימושית ?src="https://www.hit.ac.il/.upload/sciences/Honors-Club/Faculty_of_Science_Honors_Club1-558.jpg">
ד"ר שי גול, הממונה על עידוד מצויינות בשנה א' במחלקה למתמטיקה שימושית
 
ד"ר אהובה מועלם, הממונה על עידוד מצויינות בשנה א' במחלקה למדעי המחשב: "אנחנו נמצאים בתקופה מדהימה של פיתוחים טכנולוגיים בעולם ההיי טק. מטרת הכנס הזה היא לעודד סטודנטים מצטיינים בשנה א' להתחיל לרכוש את אוסף המיומנויות שנדרש כדי להגיע למשרות הנחשקות ביותר. נקיים במהלך השנה מפגשים נוספים שמטרתם להיחשף לפרוייקטים מחקריים ותעשייתיים ולעודד השתתפות בתחרויות של תכנות תחרותי".

ד"ר מיכל גורדון, בירכה את המצטיינים ואמרה שהטיפ שלה להצטיינות הוא להיות אקטיביים בלמידה: לא רק ללמוד בשיעור אלא ללמוד עצמאית ולגלות מה המכון בכלל והפקולטה בפרט מציעים להם. להתעניין, לברר דברים לעומק לעשות נטוורקינג וכך ייפתחו בפניהם אפשרויות נוספות. ד"ר גורדון סיפרה על התחום של רובוטים חברתיים בו היא עוסקת והזמינה את הסטודנטים לעשות אצלה במעבדת רובוטיקה את הפרויקטים שלהם.

שחף וגנר, סטודנט שנה ג' במדעי המחשב – מצטיין נשיא  העניק למשתתפים טיפים להצלחה בלימודי התואר:
  1. לשאול המון שאלות, לא להתבייש ולא לוותר עד שמבינים לעומק.
  2. נסו ללמוד את החומר לפני השיעור, זה עוזר בהבנת החומר במהלך השיעור ומאפשר להתעמק וללמוד.
  3. במידה ויש קושי לכתוב ולהקשיב ביחד – עדיף להקשיב ולהבין, ולהשלים  רק אחר כך את החומר הכתוב.
  4. לעבוד עם שותף, זה יותר מהנה ומפרה וחשוב תמיד שיהיה מישהו שאפשר לסמוך עליו.
  5. להרבות בפרויקטים מעשיים.
 
 
דורון מור סטודנט שנה ג' הגיע לכנס היישר מנמל התעופה. הוא חזר מתחרות תכנות בה השתתף  בפריז, במימון המכון. הוא סיפר על הקורס במכון דרכו הגיע לתחרות ושיתף חוויות מהנסיעה שלו. בחלק האחרון של הכנס, הציגו דורון מור, אפי פרנקל ושחף וגנר פרוייקט שפיתחו במכון של משחק האסטרטגיה eDaY  המדמה את מערכת הבחירות בארה"ב בהשראת אירועים אמיתיים.
 
 
 
פורסם:  30.11.17