חדשות ואירועים

דרגת פרופ' חבר ליוג'ין מנדרסקו מהמחלקה למדעי המחשב

וועדת המינויים העליונה למינוי פרופסורים של המועצה להשכלה גבוהה בתחומים: המדעים המדויקים, המדעים הניסויים והטכנולוגיה, החליטה פה אחד, לאשר את קידומו של ד"ר יוג'ין מנדרסקו לדרגת פרופ' חבר במחלקה למדעי המחשב.
 
פרופ' יוג'ין מנדרסקו
 

פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא המכון, על המינוי: "הדבר מוכיח, פעם נוספת, שהסגל האקדמי שלנו הוא סגל איכותי מאד ובעל הישגים גבוהים במחקר ובהוראה כאחד, ועל כך גאוותנו. בכוונתי להמשיך ולפעול לאיתור ולקליטת סגל אקדמי חדש כמו גם לטיפוחם וקידומם של חברי הסגל האקדמי הקיים".
פרופ' מנדרסקו מתגורר בחיפה, הוא עלה לארץ מרומניה ב 1994 וכבר בשנת 2000 מונה כחבר סגל בכיר במחלקה למדעי המחשב.

כמו כל עולה חדש הוא חווה לא מעט קשיי קליטה. הוא התחיל ללמוד באולפן וניסה להיטמע בחברה הישראלית. משהתחיל לעבוד במכון קשיי הקליטה התמוססו והחיוך עלה פניו.
"קיבלו אותי במכון בהרבה חום ונתנו לי הרבה עזרה", הוא מספר.
סיפורו של פרופ' מנדרסקו מעורר השראה מקצועית ואישית.
 
פרופ' מנדרסקו, מה הביא אותך למכון?
"כשעליתי לארץ ב1994, הייתי בן 43, נשוי ואב לשניים.
ב1996, כשבחנתי אפשרויות להשתלב במוסדות אקדמיים, חיפשתי מוסד בו אוכל לחקור ולפתח את נושא המחקר שלי - תורת הגרפים. ידעתי שבמחלקה למדעי המחשב במכון, תחום זה הוא בעל חשיבות, ושיש לא מעט חוקרים ומרצים איכותיים עם הישגים גבוהים.

על אף שלמדתי באולפן, כשהתחלתי לעבוד במכון נאלצתי להתמודד עם קשיי השפה. בתור עולה חדש זה לא פשוט להתאקלם,  אין כל כך הרבה אנשים במוסדות לימוד שדוברים את השפה הרומנית, כך שהקשיים היו בעיקר קשיי שפה; אבל קיבלתי עזרה מכל הסובבים.
עד היום, האווירה במחלקה מצוינת, הן מצד הנשיא והן מצד ראש המחלקה וחברי הסגל."
 
תוכל לשתף אותנו בתחילת דרכך האקדמית?
"את שלושת התארים שלי קיבלתי ברומניה. בתארים הראשון והשני התמחיתי באנליזה נומרית ובדוקטורט בקומבינטוריקה ותורת הגרפים.
מאז שהגעתי למכון אני מלמד במחלקה למדעי המחשב בעיקר קורסים במתמטיקה : אלגברה לינארית, מתמטיקה בדידה, כלים מתמטיים ותורת הגרפים.

אני זוכר שהיו ימים שהייתי נשאר עד שעה מאוד מאוחרת. אפילו עד היום שלמחרת.
ככלל, אני חושב שלא מגיעים להישגים ביום אחד, הכל עניין של עבודה קשה. זה המוטו שלי לחיים  והטיפ שלי לכל הסטודנטים. תלכו לכיוון שמעניין אתכם, כי זה מה שיניע אתכם קדימה, ובכיוון הזה תשקיעו. אני מאמין שאפשר להשיג הכל, אבל אני לא מאמין בדרך הקלה."

תוכל לספר לנו מעט על תחום ההתמחות שלך, תורת הגרפים?
"תורת הגרפים התפתחה במשך 50 השנים האחרונות יותר מכל ענף של המתמטיקה. מבין הטובים של יישומים המתבססים על תורת הגרפים נמצאים: מערכת Gps, Google וFacebook.
המחקר שלי מתמקד באפיון, ספירת מבנים קומבינטורים והצגת תכונות שונות בגרפים.

מאז שהתחלתי לעבוד במכון אני חוקר את תורת הגרפים. במסגרת עבודתי במכון שיתפתי, ואני עד היום משתף פעולה, עם מרצה שעבד במכון, פרופ' ודים לביט. זאת גם הזדמנות להודות לפרופ' ברנוב  ופרופ' לבנר על כך שעודדו אותי לאורך הדרך לחפש יישומים של תורת הגרפים בכיוון של VLSI  וחקר ביצועים"

במסגרת המחקר שמתפתח פרופ' מנדרסקו מפרסם תוצאות שלו במאמרים בז'ורנלים מוכרים:

Discrete Mathematics
Discrete Applied Mathematics
Annals of Combinatorics
SIAM Journal of Discrete Mathematics
Graphs and Combinatorics

דוגמא למאמר אחרון שפרסם מתוך הז'ורנל:
 

מהו ההישג המקצועי שאתה הכי גאה בו?
"בתחום המחקר פרסמתי מאמר בז'ורנל SIAM Journal of Discrete Mathematics. מדובר על ז'ורנל מאוד יוקרתי, בין היוקרתיים בעולם המתמחה במבנים דיסקרטים- קומבינטוריקה.
בתחום ההוראה שמחתי כל שנה לקבל משובים טובים. אני אמנם לא מצפה לתגובות של מצוין כדי שתמיד יהיה לאן לשאוף. אני חושב שתגובות הסטודנטים הכרחיות ומקדמות כל שיטת הוראה, במטרה להוביל את הסטודנטים ללמידה איכותית ואפקטיבית.
 

לסיום, משהו שאף אחד לא יודע עלייך (אבל לא אכפת לך שידעו...)
"כשאני נוסע ברכבת מחיפה לחולון אני קורא. אני אוהב לקרוא ספרי מדע בדיוני  ברומנית.
הספר שעכשיו אני קורא הוא  Wool של Hugh Howey. בממוצע אני קורא כל שבועיים ספר בעל 800 עמודים."