יום המחקר והיצירה הראשון, ביוזמת רשות המו"פ, התקיים ב- HIT

יום המחקר והיצירה התקיים לפני כשבוע לראשונה ב- HIT מכון טכנולוגי חולון.

באירוע, אשר נערך ביוזמתה של הרשות למחקר, פיתוח וקשרי חוץ, בראשות ד"ר רפאל ברכאן, הוצג מגוון של הפעילות במכון – תמהיל של מחקר ויצירה - לצד הרצאות אורח מהארץ ומחו"ל, שתרמו למימד הרב-תחומי והבינלאומי של היום.

פרופסור כריסטופר ג'יימס

אורח הכבוד באירוע היה פרופסור כריסטופר ג'יימס, פרופסור להנדסה ביו-רפואית בבית הספר להנדסה של אוניברסיטת Warwick בבריטניה, אשר הרצה על מחקריו ועבודתו בניטור טכנולוגי מתמשך ולא פולשני של מטופלים, המסייע ב"ניהול" מחלה ובשימור איכות החיים של המטופל, תוך תאור היתרונות לצד האתגרים הכרוכים בכך. פרופ' ג'יימס אף הציג טכנולוגיה שפותחה לצורך כך – בצורת שעון חכם (Smart Watch) – וטכנולוגיות מסייעות אחרות.

הזוכים במקומות הראשונים בקטגוריות המחקר (פרופ' אמנון פרוכטמן וגנאדי מקריניץ), היצירה (גב' גלינה ארבלי) והרב-תחומי (אדר' ברכה קונדה), הציגו את עבודותיהם בהרצאה בפני המשתתפים. במבואה הוצגה תערוכה פוסטרים ויצירות, זה לצד זה, של חברי סגל ותיקים וחדשים ושל סטודנטים מפקולטות ומחלקות שונות במכון.

תערוכה פוסטרים ויצירות

משתתפים נוספים ביום המחקר והיצירה היו ד"ר איתמר שבתאי, דיקאן ביה"ס לכלכלה במסלול האקדמי של המכללה למינהל, אשר הרצה על המהפכה הגלובלית בתחום הרפואה הדיגיטלית והשלכותיה על הפרט והחברה.

פרופסור עמוס נוטע מהפקולטה לניהול טכנולוגיה ב- HIT וד"ר אפרים לאור, מומחה להתמודדות עם מצבי חירום קיצוניים, הכריזו על הקמת מרכז מו"פ לאומי רב-תחומי ב- HIT בנושא אפר"ן (אירועי פתע רבי נפגעים), תוך הדגשת חשיבות העלאת המודעות ופיתוח הידע לצורך ההערכות להתמודדות עם מצבים אלה.

ד"ר <a class=staff_id723 href="https://www.hit.ac.il/faculty_staff/רפי_ברכאן">רפאל ברכאן</a>, ראש רשות המחקר, מו"פ וקשרי חוץ.
ד"ר רפאל ברכאן, ראש רשות המחקר, מו"פ וקשרי חוץ.

במושב האחרון של היום חולקו פרסים ותעודות הצטיינות לזוכים, תעודות השתתפות למגישי התקצירים ותעודות הוקרה לחברי ועדות השיפוט.

אורחים נוספים ביום זה היו נציגים מ- ISERD ומארסמוס+, אשר נפגשו עם אנשי סגל וסיפקו מידע אודות קרנות מו"פ ותכניות אקדמיות שונות במימון אירופאי.