חדשות ואירועים

מפגש מצגות פרוייקטי גמר לתואר ראשון בניהול טכנולוגיה

 
75 סטודנטים בשנה ד' בפקולטה לניהול טכנולוגיה הגישו 28 פרוייקטי גמר אשר הוצגו בפני חברי סגל אקדמי אשר שפטו והעריכו אותם ב-4 מושבים שונים שהתקיימו במכון.

באירוע אשר התקיים בנוכחות נשיא המכון, פרופ' אדוארד יעקובוב אמר דקאן הפקולטה, פרופ' אריק שדה כי הוא מברך את מחזור תשע"ו ויכול לציין בסיפוק כי הוא שמח על הקשר המתמשך שבין האקדמיה לתעשייה, כפי שבא לידי ביטוי בפרויקטים הללו וכי כל הפרויקטים הללו יישומיים.
 
תמונת מחזור - ניהול טכנולוגיה

פרופסור יעקובוב אמר בדברי ברכתו כי הפקולטה לניהול טכנולוגיה היא אחת הפקולטות המובילות במכון וכי הקשר הרצוף שלה עם התעשייה משקף את אחד היעדים החשובים של המכון.

פרויקט הגמר של הסטודנטים לירון משה, מור אוחיון וטל קוממי  בהנחיית ד"ר גיל גרינשטיין , הציע איפיון מערכת מידע  שתהווה תשתית ארגונית עבור עמותת "צעד קדימה". עמותת "צעד קדימה" לילדים בעלי שיתק מוחין, פועלת כיום ללא שימוש במערכת מידע. שילוב מערכת כזו ישפר את תהליכי העבודה , יוביל לניהול יעיל יותר ,לקיצור זמנים ולמעקב טוב יותר אחר ביצועים.

במסגרת הפרויקט עוצב ממשק למשתמש וכן נבחנו הצרכים ,כמו גם החלופות למערכות מידע הנמצאות כיום בשוק. המלצות הפרויקט הועברו לידי העמותה על מנת לבחון היתכנות לביצוע .
 

הפרויקט של הסטודנטים דוד גבאי, מיכאל רזניקוב ויוליה וולושין בהנחיית ד"ר איל בריל, בדק מהו הגודל האופטימלי לתאגיד מים במדינת ישראל.  לאור העובדה שהסוגיה של תאגידי המים מונחת על סדר היום הציבורי  ונמצאת בדיוני הועדות בכנסת.

הסטודנטים זיהו את תאגידי המים היעילים. על בסיס נתוני דוחות כספיים שלהם בנו את פונקצית ההוצאות הממוצעות לאספקת מים והראו כי מרבית התאגידים נמצאים בחלק הלא יעיל של פונקציה זאת.
המסקנה היא שיש לפעול להגדלת הגודל הממוצע של תאגיד מים. כלומר יש לאחד תאגידים קטנים לתאגידים גדולים יותר. 

הפרויקט של אינה ספיבק ואלינה קליברדה עסק בזיהוי ואיפיון במערכת ניטור ובקרה של חברת "הוט"  לטובת לקוחות אסטרטגיים בעת תקלות. על פי המודל, המערכת מזהה את התקלה, בודקת מי הלקוחות שנפגעו ואם מדובר בלקוח אסטרטגי המערכת שולחת התראה אוטומטית ללקוח ולמוקד התמיכה, כך שניתן לנהל באופן פרואקטיבי את התקלה. התוצאה היא ייעול הטיפול בתקלות אצל לקוחות אסטרטגיים וצמצום בכוח אדם. הפרויקט התקבל על ידי חברת "הוט"  ויוחל בשימוש  במהלך אוגוסט.