חדשות ואירועים

"נשים הן הנשק הסודי של כל חברת הייטק"


דנית קליש, בוגרת תואר ראשון בפקולטה לניהול טכנולוגיה במכון, מסכמת ארבע שנות לימודים מאתגרות ומאמינה שדווקא נשים, שלרוב נרתעות מעיסוק בתחום הטכנולוגי, הן הנשק הסודי של כל חברת הייטק : "נשים כיום הן האמזונות של המאה ה-21, חדורות מוטיבציה ושאפתניות שאין כמותן".
 
 
דנית קליש, בת 28, מתל אביב, עובדת כבודקת תוכנה ואחראית על איכות אחת האפליקציות החשובות בחברת AVG ובעלת ניסיון של שבע שנים בתחום ההייטק והמובייל.
לקראת טקס קבלת התואר, סיפרה לנו על חווית הלימודים לתואר, על שילוב קריירה ולימודים ועל החלומות לעתיד.

כשהיית קטנה, מה רצית להיות כשתהיי גדולה ?
דנית קליש: "צריך יותר מיד אחת, כדי לספור את כמות הקריירות שחשבתי שאבנה, החל מעריכת דין בתחום הפלילי (סדרות אקשן ופעולה השפיעו עליי), לראיית חשבון (לנסות להבין את הנתונים המסובכים שהמבוגרים אף פעם לא הבינו) וכלה ברפואה.
הרגע המכריע היה לאחר הטירונות, רק אז הבנתי שהמיונים והמבחנים של מודיעין שעשיתי במהלך תקופת התיכון השתלמו, התקבלתי ליחידת 8200 . הקורס שאליו הגעתי והיחידה בכלל, חשפו בפניי את עולם המחשבים. בשירות הסדיר שירתתי כמנהלת בסיס נתונים ולאחר מכן, בקבע, הייתי מפקדת בקורס טכנולוגי".

מה הוביל אותך ללמוד ניהול טכנולוגיה ?
"תואר ראשון בתחום המדעים, נראה לי שילוב מעולה עם העובדה שעבדתי בחברת הייטק, ורציתי ללמוד יותר על העולם הזה, תוך יישום בפועל של תהליכים מייעלים בעבודה עצמה. חיפשתי תואר שמשלב חומר תיאורטי, אך גם יישומי. תואר שיקנה לי ארגז כלים ולא רק יעשיר אותי במידע".
 
איך שמעת על HIT מכון טכנולוגי חולון ?
"על המכון שמעתי מקרובת משפחה, שהתחילה ללמוד עיצוב וסיפרה לי שיש תואר בניהול טכנולוגיה, שניתן ללמוד גם בשעות הערב. התואר סיקרן אותי משום ששילב קורסים מעניינים מאוד שמתחברים לעולם ההיי-טק, ויוכלו לשרת אותי בעבודה. לאחר שחקרתי קצת את הקורסים ובחנתי את מבנה התואר, החלטתי שזהו התואר בשבילי. העובדה שהתואר מתנהל במסגרת שיעורי ערב הכריעה את הכף, כיוון שיכולתי לשלב עבודה ולימודים יחד - ללמוד לתואר ולהמשיך לצבור ניסיון בעולם הייטק במקביל".
 
"את התואר התחלתי יחד עם חברה שהכרתי במהלך השירות הצבאי, המשכנו לעבוד ביחד לאחר הצבא, וביחד עשינו גם את התואר, היא מלווה אותי עד היום.
בזכות הלימודים במכון יצא לי להכיר קשת של אנשים איכותיים כמעט מכל קצוות הארץ. קראנו למכון מוקד עלייה, למדו איתי סטודנטים מאשדוד, ראשון לציון ותל אביב עד למרום גולן שבצפון".


פרויקט הגמר "מודל לומד להערכת משאבי פיתוח בתוכנה". דנית והשותף שלה לפרויקט, מור יפה.
 
במה עסק פרויקט הגמר שלך ?
"את פרויקט הגמר "מודל לומד להערכת משאבי פיתוח בתוכנה", ביצעתי יחד עם מור יפה, שהמשיך ללימודי תואר שני בניהול טכנולוגיה במכון.
הפרויקט בהנחייתו של ד"ר אייל בריל, עסק בהערכת המשאבים והזמן הנדרשים לפיתוח יכולות חדשות (Features) ומוצרים חדשים ע"י פיתוח תוכנה. הצורך עלה מתוך ניסיון "כואב" בעבודה היומיומית שלנו, בה מתבצעים "ניחושים" ואומדנים אודות המשאבים הדרושים, ע"י המפתחים, אנשי בדיקות ומנהלי פרויקטים.
מטרת הפרויקט הייתה בניית מתודולוגיה לאיסוף נתונים ממערכת בקרת תצורה ולמידת מכונה וכדי לבנות מודל לחיזוי היקף המשאבים הנדרשים לביצוע העבודה".
 
מה היה התוצר הסופי של הפרויקט ואיך הוא התקבל ?
"התוצר הסופי של הפרויקט הוא מודל ניבויי אשר אימת את רמת הדיוק של המשאבים הנדרשים, ואת האומדנים שמתקבלים ע"י אנשי הצוות.
פרויקט הגמר שלנו נבחר להיות הפרויקט המצטיין ואף אומץ על ידי סמנכ"ל הפיתוח של החברה בה אני עובדת. הוא אימץ את השיטה והגדיר מספר פרמטרים לכל פרויקט, כדי שנוכל לעקוב ולהקטין את כמות "הניחושים" של אנשי הצוות".
 
מה יש לך להגיד לנשים רבות הנרתעות מעיסוק בתחומים טכנולוגיים ?
"לצערי, כיום עדיין מסתכלים על הנשים בעין קצת חשדנית, והן נתפסות כאימהות עתידיות שקידום מקצועי או אישי יכול להוות עומס על חייהן. בפועל, הנשים, שעמן עבדתי ועודי עובדת, מסוגלות בהחלט לשלב קריירה ומשפחה. נשים הן הנשק הסודי של כל חברת הייטק באשר היא. נשים הן בעלות תושייה וזאת לאור העובדה שהציפייה מהן היא גדולה. לנשים קל להסתגל ולהשתלב, אנחנו לא מקובעות בצורת החשיבה.
כמו כן, העיסוק בתחום דורש ביצוע מספר פעולות במקביל ואנו הנשים ידועות בכך שאנחנו פועלות בצורה סימולטנית נפלאה. נשים כיום הן האמזונות של המאה ה-21, חדורות מוטיבציה ושאפתניות מאין כמותן".
 
באיזה אופן לימודי התואר מתאימים לנשים?
"הגמישות במבנה התואר וארגון הקורסים, מאפשר לכל סטודנטית לקיים אורח חיים הכולל משפחה, קריירה ולימודים. העובדות מדברות בעד עצמן :
במהלך התואר התקיימו מספר חתונות, זוג אחד אפילו הכיר במהלך התואר והתחתן.
בנוסף, שלוש סטודנטיות ילדו במהלך התואר וכולן סיימו את הלימודים עם ממוצע ציונים גבוה.
המכון התחשב באימהות העתידיות ותמך בהן בכל שלב בו נזקקו לעזרה ותמיכה".
הלימודים הם לא קלים, וזה דורש מאמץ. אך זה בהחלט אפשרי.
 
מהן השאיפות שלך לעתיד? לאן היית רוצה להתפתח?
"אני מקווה להשתלב עוד השנה בתחום של ניהול מוצר. מדובר בתפקיד שמשלב יצירתיות, לצד עבודה עם אנשים בתפקידים שונים, החל מפיתוח ועד למחקר משתמשים.
עולם האפליקציות צובר תאוצה וכל הזמן מחפשים דרכים יצירתיות וחדשות כדי לראות תוצרים מאותן אפליקציות. אני רואה את עצמי משלבת משפחה, קריירה ועבודה, תוך למידה לתואר שני שכנראה יתחבר לעולם המחשבים".
בוגרי התואר בתערוכת פוסטרים סופיים של פרויקט הגמר (דנית, יושבת חמישית משמאל)
 
האם היית רוצה להודות למישהו באופן מיוחד?
"בהחלט. לרכזת הפקולטה - אילנה בן-נון - כל פנייה שלנו אליה טופלה עם קשב רב, עם המון הבנה ומסירות מצידה. מגיעות לה אלפי תודות, על כך שתמיד הייתה שם בשבילנו וקידמה את הבקשות שלנו בפני הסגל. במיוחד בתקופת המבחנים, היא הזיזה עולמות והקלה עלינו מאוד".
 
איך הרגשת לקראת טקסהענקתהתארים?
"מאוד התרגשתי. תמיד התבוננו על הבוגרים מהצד, כמהנו לרגע בו אנו נהיה הבוגרים ויקראו בשמנו לקבל את התעודה. מדובר בסיכומן של 4 שנים מאתגרות ומלאות חוויות טובות וטובות יותר.
משפחתי ובן זוגי הגיעו לטקס, אני חושבת שהם ציפו לכך אפילו יותר ממני."
 
מהו המסר שלך לחבריך שעמדו יחד איתך בטקס קבלת התארים?
"המסר שלי הוא לכולם : אל תפסיקו להילחם על מה שחשוב לכם ותמיד תשאפו גבוה !"
 

 
סיפורי בוגרים נוספים
 
פורסם: 20/05/2015