חדשות ואירועים

יום עיון בנושא: BigData

הפקולטה לניהול טכנולוגיה

מתכבדת להזמינך ליום עיון בנושא:

BigData

28.12.2014 | בשעה 16:30 | בניין 6, אודיטוריום
הכניסה ללא תשלום אך מותנת בהרשמה מראש

יום עיון בנושא: BigData

בתכנית:
התכנסות
דברי פתיחה: פרופ' אריק שדה, דקאן הפקולטה לניהול טכנולוגיה
הרצאות:
"אתגרים אלגוריתמיים בלמידה סטטיסטית"
17:45-18:30 ד"ר עמוס ברנס, HIT, הפקולטה לניהול טכנולוגיה
"Big Data for Financial Services"
18:30-19:15 מר צביקה שטרקמן, BSc, MBA  - מנהל ויזם בתחם ההייטק
"ביג דאטא - איך הופכים נתונים ומידע לתובנות?"
19:15-20:00   פנל שאלות ותשובות

מרכז ומנחה יום העיון: ד"ר איל בריל, הפקולטה לניהול טכנולוגיה

ד"ר יונתן רוזנבלט, מכון ויצמן.
כיום חוקר בתר-דוקטורט במחלקה למתמטיקה ומדעי המחשב במכון ויצמן למדע בנושא אלגוריתמי למידה מבוזרים והמתח בין דיוק סטטיסטי ליעילות חישובית.
"אתגרים אלגוריתמיים בלמידה סטטיסטית"

תקציר:
המושג BigData נשמע כיום בכל שיחה בנושא ניתוח נתונים, בין אם בתעשייה או באקדמיה. יש הטוענים כי אין מדובר אלא במושג שיווקי גרידא, אך אין כך הדבר.
עידן ה- BigData מציג אתגרים חדשים למהנדסים, מדעני מחשבי, ו"מדעני נתונים" (סטטיסטיקאים, למידת מכונה, כריית מידע וכו).

הרבה מן הבעיות בתחום היו נפתרות בעבר על ידי המתנה למעבדים חזקים יותר ודיסקים צפופים יותר. למרות שחוק Moore טרם הופר, הרי שישנה כיום העדפה ברורה לצמיחה על ידי ריבוי מחשבים קטנים ולא על ידי החלפת מחשב-על יחיד. לאור מגמה זו, הרי שהכדור חזר למגרש האלגוריתמי, בו מהנדסי אלגורתמים נדרשים להחליף את האלגורתמים הנומריים הותיקים בגרסאות מבוזרות.

בהרצאה זו אדגים את האתגרים שבהתאמת מודלים סטטיסטיים לקבצי נתונים ענקיים, ואסקור את מרחב הפתרונות עם דגש על אלגורתמים מבוזרים.

מילות מפתח:

BigData, Hadoop, Mahout, Spark, Distributed Learning, Distributed Optimization, Supervised Learning.

Dr. Amos Baranes earned his PhD from the University of Chicago, and is also a Certified Public Accountant in the United States.
He worked at PriceWaterHouseCooper  as a Senior Economist in the field of Transfer Pricing. At Lexecon Inc., Dr. Baranes developed the practice of Corporate and Asset Valuation. He also founded the company AVNAT Ltd., which provides business intelligence services to financial institutions.  He is also the author of the book: "Business Intelligence for Business”.

Recently, Dr. Baranes established Africa Industrial Business Center (AIBC), which provides consulting services on behalf of the World Bank in the fields of Business Intelligence and Training for Financial Institutions. In addition, he lectures in advanced courses in Information Systems, and Finance at the Interdisciplinary Center (IDC) Herzliya, the University of Haifa, and Holon Institute of Technology, Israel.

"Big Data for Financial Services"
Abstract
What Big Data really means is Big Skills. In another words, to be able to use it as a strategic tool to enhance your enterprise competitive advantage, you better have a team with Big (high level) Skills.  In the last 20 years, the focus has been shifted from operational systems, to management systems to analytics and expert systems among other systems.  In addition, the focus is changing from human created data to include massively created data by machines. Financial institutions are mediator between lenders to borrowers, manage and monitor risk of many types of assets to satisfy numerous financial services.  Moreover, financial concepts and financial business processes are changing almost at the speed of light.  As such, financial institutions do not have the privilege to decide if to use Big Data but to learn how to utilize the benefit of using Big Data and how to implement it in the most efficient way.  In this presentation, the benefits of using Big Data for Financial Institutions will be outlined and the challenges of using Big Data will be addressed.  In addition, we discuss the use of deep analytics and integration of up to yesterday data warehouse methodology with big data implementation.

ד"ר צביקה שטרקמן, BSc, MBA  - מנהל ויזם בתחם ההייטק.
"ביג דאטא – איך הופכים נתונים ומידע לתובנות?"

תקציר:
בשנים האחרונות, עם התפתחות האינטרנט, גדלה כמות המידע בעולם בצורה דרמטית. המידע נאגר ברשת, במחשבים של חברות ואנשים, ובכלים שונים, כמו סמרטפונים ומצלמות. החשיפה למידע היא מהירה וזמינה לכולם, הכל מצא במרחק של לחיצת עכבר.
הררי המידע, הנקראים ביג דאטא, יצרו אתגרים חדשים, טכנולוגיים, עסקיים ואחרים.
ההרצאה תעסוק במגמות ובצורך שהובילו להתפתחות הביג דאטא, וכן בכלים, בתהליכים ובטכנולוגיות שבעזרתם המידע נאגר, ממוין ומנותח. נראה כיצד ארגונים ואנשים משתמשים במידע כדי להפיק תובנות עסקיות ומודיעיניות, תוך הצגת דוגמאות מעשיות.