ניהול תפעול מתקדם בעולם תעשייתי - גלובלי

פרופ'
אריק שדה, דקאן הפקולטה לניהול טכנולוגיה
16.45
מר ליאור אורן, מנהל מערכות, תכנון וביצועים ביחידת האסטרטגיה של התפעול הגלובלי בטבע
17:45 הפסקת קפה
18:00  מר שלמה ארליך, סמנכ"ל ומנהל רשת האספקה הגלוקאלית ב-ECI
"מעבר מייצור עצמי לרשת אספקה גלוקאלית - מגמות וכיוונים בשרשרת האספקה"
19:15  סיכום ונעילה

מנחה: ד"ר סיגל קורל-קורדובה, ראש מב"ט ניהול פרויקטים בפקולטה לניהול טכנולוגיה, ב-HIT

הרצאה ראשונה:

ליאור אורן, מנהל מערכות, תכנון וביצועים ביחידת האסטרטגיה של התפעול הגלובלי בטבע.

ליאור אורן הינו בעל תואר ראשון (B.Sc.) בתעשייה וניהול מהטכניון, חיפה ובעל תואר שני במדעי המחשב (M.Sc.) מאימפיריאל קולג', אנגליה.

ליאור עובד כיום בתפקיד מנהל מערכות, תכנון וביצועים (systems, planning and performance manager) ביחידת האסטרטגיה של התפעול הגלובלי בטבע. בעבר גם ניהל במשך מספר שנים את תחום ארגון ושיטות בשרשרת האספקה והתפעול בחברת ECI.

תקציר:
 "ניהול ביצועים בתפעול גלובלי"

למרות ששנים ארגונים מדברים על מדדים ומדידת ביצועים, במקרים רבים קבלת ההחלטות עדיין מונחת על ידי "תחושת בטן" ולא על בסיס עובדות. בהרצאה נסקור את תהליך ניהול הביצועים כחלק משגרת הניהול של שרשרת האספקה והתפעול. נבין מהם מדדים ומדידות, כיצד ניתן לייצר שיפור מתמיד מובנה בפעילות שרשרת האספקה, מהם הכלים והמתודולוגיות הקיימות היום ומהם הסיכונים והאתגרים ביישום תהליך ניהול ביצועים בארגונים.

חזרה לראש העמוד >>

הרצאה שניה:

מר שלמה ארליך, סמנכ"ל ומנהל רשת האספקה הגלוקאלית ב- ECI

שלמה ארליך, בוגר אוניברסיטת ת"א - תואר ראשון (B.Sc.) בהנדסת תעשייה, MBA  בניהול תפעול וטכנולוגיה וכיום חוקר בפקולטה לניהול בתחום ניהול התפעול.

מרצה בכיר לתעשייה וניהול ומנהל עסקים באוניברסיטאות ומכללות מובילות בישראל בתחומי ניהול תפעול, ניהול פרויקטים וניהול איכות.

שימש במגוון תפקידים בכירים בתחומי הניהול והתפעול בחברות  מובילות בישראל - Comverse, Verint, yes ועוד. כיום משמש כסמנכ"ל ומנהל רשת האספקה הגלוקאלית בחברת ECI.

תקציר:
"מעבר מייצור עצמי לרשת אספקה גלוקאלית- מגמות וכיוונים בשרשרת האספקה"

תהליך האספקה, Delivery Process, הינו התהליך המרכזי בארגון שמטרתו להבטיח את האספקה ללקוחות. שרשרת האספקה הינה הגוף האחראי לתהליך וכוללת מגוון פעילויות משלב תכנון החומר - התחזית, דרך ההצטיידות - רכש, הייצור ועד הלוגיסטיקה והמשלוח ללקוח.  עלויות תהליך האספקה הינן העלויות העיקריות בארגון והתייעלות בהם משפיעה ישירות על ה"שורה התחתונה".

ההרצאה תסקור מגמות עיקריות בתחום שמטרתם שרשרת אספקה יעילה ואפקטיבית שמבטיחה את שביעות רצון הלקוחות ורווחיות הארגון.
  • הקמת שרשרת האספקה בארגון, המעבר לשרשראות האספקה רב ארגוניות באמצעות ספקים חיצוניים - Outsourcing ועד תהליכי השותפות - Partnering
  • מעבר משרשרת אספקה מקומית לרשת אספקה גלוקאלית
  • מעבר ממכירת מוצרים לניהול פתרונות עבור הלקוח
בסיום נגדיר את חזון, יעדי ומדדי שרשרת האספקה וכיווני ההתפתחות העתידיים.